Latviešu vijolnieks Roberts Balanas Londonā prezentēs savu solo šovu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latviešu vijolnieks Roberts Balanas nāk klajā ar jaunu koncertprogrammu, kas tiks pirmatskaņota Londonas alternatīvās mūzikas koncertzālē “EartH Theatre” 11. jūnija vakarā.

Kā paziņojumā medijiem informēja mūziķis, solo šovā viņš apvieno savu virtuozo vijoļspēles stilu ar elektroniskās mūzikas instrumentiem, “loop” pedāli un elektrisko vijoli.

“Šie instrumenti man palīdz radīt kompozīcijas un aranžijas, ko parasti nebūtu iespējams nospēlēt uz vijoles. Es to uzskatu par sava veida vijoles evolūciju un ar nepacietību gaidu šo koncertu,” saka vijolnieks.

Šis gads jaunajam vijolniekam bijis īpaši panākumiem bagāts. Sadarbībā ar “Linn Records” un pianisti Sīčenu Lī tika izdots viņa debijas albums, kam sekoja koncerti Londonas un Mančestras koncertzālēs, kā arī dzīvajā ēterā britu klasiskajā stacijā BBC 3.

Roberts Balanas regulāri viesojies arī vienā no Lielbritānijas populārākajiem rīta šoviem BBC Radio 1 pēc tam, kad šova vadītājs Gregs Džeimss dzirdēja Balanas vijoļspēli un aicināja viņu kļūt par radiostacijas oficiālo vijolnieku.

Par Balanas aranžijām īpaši atzinīgus vārdus 2020. gadā publiski izteicis arī Eltons Džons, un šī gada maijā abi mūziķi beidzot satikās kādā Londonas Karaliskās Mūzikas Akadēmijas pasākumā.

Roberts Balanas un Eltons Džons
Roberts Balanas un Eltons Džons

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti