Latviešu soprāns Kristīne Opolais saņēmusi divas starptautiskas atzinības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latviešu soprāns Kristīne Opolais nule ir saņēmusi divas augstas starptautiskas atzinības – soliste ir uzņemta Atēnu Filharmonijas goda biedres statusā, bet Kipras Mūzikas akadēmija piešķīra Kristīnei Opolais Goda doktora titulu, informēja mākslinieces pārstāvji.

Pēc Opolais teiktā, zīmīgi, ka šāds novērtējums nāk tieši no Grieķijas. “Manā dzimtā ir arī grieķu asinis, tāpēc jūtos īpaši pagodināta,” uzsvēra Opolais.

Augstā līmeņa atzinības svinīgā ceremonijā jūnija sākumā operdziedātājai pasniedza Atēnu Filharmonijas un Kipras Filharmonijas orķestra prezidents un mākslinieciskais vadītājs, maestro Jannis Hadžiloizu (Yiannis Hadjiloizou).

“Opera – tā ir viena no pilnīgākajām un augstākajām mākslas formām. Šīs atzinības Kristīnei Opolais pasniedzam, godinot viņas izcilos sasniegumus un opermūzikas pasaules pārstāvēšanu starptautiskā līmenī jau daudzu gadu garumā. Tāpat – izceļot operdziedātājas kā personības spēju ar mākslas palīdzību darīt cilvēcei labu un novērtējot viņas ticību savas ģimenes spēcīgo sakņu saglabāšanai,” norādīja Hadžiloizu

Kristīne Opolais un Jannis Hadžiloizu
Kristīne Opolais un Jannis Hadžiloizu

Vienlaikus Opolais gaidāma aktīva radošā vasara. Jūlijā Opolais uzstāsies Bavārijas Valsts operā titullomā čehu komponista Antonīna Dvoržāka operas “Nāra” iestudējumā. Šī Latvijas soprānam ir īpaša loma, kas savulaik atvēra durvis uz starptautisko slavu.

Savukārt jau augustā Opolais kopā ar vācu tenoru Jonasu Kaufmanu uzstāsies uz brīvdabas operas skatuves Austrijā, Šlosbergbīnē, Džakomo Pučīni operā “Toskā”. Izrādes tiek organizētas sadarbībā ar Grācas operu. Abi iepriekš kopā uzstājušies arī Londonas Karaliskajā operā, iestudējot Pučīni opera “Manona Lesko”.

Operas “Nāra” izrādes Bavārijas Valsts operā norisināsies 18. un 20. jūlijā, savukārt “Toska” – 22. un 24. augustā Vīnes teātrī.

Opolais pārstāvji atgādināja, ka pasaulē Goda doktora titulu universitātes un akadēmijas piešķir personām par ievērojamiem sasniegumiem un vērtīgu ieguldījumu sabiedrības labā. Goda doktoru vidū ir gan mūziķi, gan politiķi, rakstnieki un zinātnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti