Rīta Panorāma

Skype intervija ar Vjačeslavu Kaščejevu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Ugu Dumpi

Intervija ar Ritu Rudušu un telefonintervija ar mūziķi Donu

Latviešu mūziķu koncertu tiešraides LTV – ik piektdienu līdz pat Jāņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunais Latvijas Televīzijas projekts “Koncerts Z studijā” sākot ar 17. aprīli un līdz par Jāņiem ļaus skatītājiem “dzīvajā” vērot Latvijā populāru un mīlētu mūziķu uzstāšanos, bet mūziķiem – sniegs iespēju uzstāties gandrīz ierastos apstākļos. Koncertus varēs skatīties LTV1 un Replay.lv tiešraidē. Pirmajā koncertā uzstāsies dziedātājs Dons.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Dons stāstīja: “Es domāju, ka tā ideja kopumā ir ļoti laba, jo tas dzīvais tik tiešām ir kaut kas savādāks, nekā, piemēram, ierakstīts koncerts, kas jau ir nopulēts un apstrādāts. Un mikrofoni skan savādāk, nekā dīvānā sēdēt un dziedāt “live”, teiksim, “Instagram” vai citos soctīklos.”

LTV Programmu direktore Rita Ruduša atklāja, ka projekta ideja nākusi no Televīzijas puses, taču mūziķi esot bijuši ļoti atsaucīgi.

“Es domāju, gan skatītāji ir jau nogaidījušies tādus dzīvus koncertus, gan arī mūziķiem, protams, gribas paturēt rokās mikrofonu,” uzsvēra Ruduša.

Projekts tapis ļoti ātri, atzīmēja Ruduša: “Atzīšos, ideja tapa apmēram 23 stundu laikā. No brīža, kad mēs iedomājāmies, ka tā vajadzētu darīt, līdz tam brīdim, kad jau bija skaidrs, kā izskatīsies uzbūve, jau bija pirmie uzvārdi, vārdi nosaukti, kuru mēs gribētu aicināt kā mūziķus, kas uzstāsies – tas bija zibenīgi. Bet nu tāds laiks.”

Ruduša arī atklāja, ko pašlaik koncertu sēriju plānots turpināt līdz Jāņiem. Viņa skaidroja:

“Jo saprotam, ka tad, kad beigsies ārkārtas situācija, uzreiz jau vēl nevarēs atsākties koncerti.”

LTV Programmu direktore Rita Ruduša par projektu "Koncerts Z studijā"
00:00 / 04:59
Lejuplādēt

Ruduša sarunā Latvijas Radio atzīmēja, ka koncerta tiešraide nevar nodrošināt tādu pašu atgriezenisko saiti ar skatītāju, kā uzstāšanās klātienē, taču koncerti būs skatāmi arī LTV “Facebook” kontā, kur skatītāji aicināti iesaistīties un komentēt.

“Ja ir kas sakāms, tad to droši vajag darīt. Tas nebūs tikai koncerts, tā būs arī saruna. Kultūras žurnāliste Eva Johansone iztaujās šos mūziķus. Un ja būs kas jautājams, varbūt, ka varēs arī gūt atbildes.

Katrā ziņā mēs ļoti aicinām izteikt savu viedokli, savas sajūtas par to, kā tas strādā, kā tas ir – klausīties dzīvajā, kaut arī pie ekrāna, bet tomēr tas ir dzīvs koncerts,” norādīja Ruduša.

Gatavojoties pirmajam koncertam, Rita Ruduša arī uzsvēra, ka studijā tiks ievēroti visi drošības noteikumi: “Studijā atradīsies tikai mūziķi ar divu metru atstarpi. Visiem būs individuālie aizsardzības līdzekļi – visiem cilvēkiem, kas ir apkalpojošais personāls.”

Ruduša atzīmēja, ka ar koncertu sēriju Latvijas Televīzija cenšas palīdzēt cilvēkiem palikt mājās: “Kaut arī ārā spīd saule, jums ir jāpaliek mājās, jo vīruss vēl joprojām tepat vien ir.”

“Koncerts Z studijā” – no 17. aprīļa piektdienās, pulksten 21.20 LTV1 un Replay.lv tiešraidē. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un Replay.lv “Facebook” lapās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti