Kultūras ziņas

Atklāj leļļu galeriju "Vladlena"

Kultūras ziņas

Aminata sajūsmina Vīni

Latviešu mūziķu kopprojekts ar beļģu popdziedātāju

Latviešu mūziķi uzstājas kopprojektā ar beļģu popdziedātāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sākuši sadarbību jau Dārziņskolā, jau 15 gadus kopā spēlē čellists Valters Pūce un pianists Artūrs Cingujevs jeb duets “Art&Valt”. Puiši savos koncertos nebaidās eksperimentēt un paplašināt klasiskās mūzikas apvāršņus ar laikmetīgumu un pat populāro mūziku. Tapusi programma kopā ar beļģu popdziedātāju Laru Belrosu, tomēr kopskaņa nepavisam nav tā, ko snobi varētu nosaukt par “popsi”.

Koncertprogramma, kuru aizvadītās nedēļas nogalē Valters Pūce un Artūrs Cingujevs atskaņoja arī Neiminsteres abatijā Luksemburgā, sastāv no divām daļām. Pirmā ir dueta klasikas un rokenrola dziesmu programma ar nosaukumu “Teleports”. Otrajā abiem pievienojas beļģu dziedātāja Lara Belrosa, kura savā valstī ir pazīstama kā popdīva un radio dīdžejs.

Arī Latvijas publikai Lara Belrosa ir pazīstama. Pirms diviem gadiem viņa bija Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijā un atsevišķos pasākumos ir uzstājusies kopā ar Valteru Pūci.

Dziedātāja atzīst, ka popmūzika ir viņas ikdiena, taču patieso aicinājumu viņa saskata nedaudz akadēmiskākā žanrā, kuru sākusi realizēt kopā ar Valteru Pūci.   

"Viņš nav popmūzikas cienītājs, tāpēc sākumā domāja, ka esmu operdziedātāja. Pēc kāda laika viņš ar mani padalījās savās idejās un tā mēs sākām muzicēt kopā. Tā ir tāda maģiska tikšanās," saka dziedātāja.

Koncertprogrammā iekļautas pašu mūziķu dziesmas, kā arī Valtera tēva Valta Pūces kompozīcijas. Tiesa gan, franču valodā.

Mūziķi paredz, ka nākotnē uzrīkos koncertus arī Latvijā, taču šobrīd ir cita prioritāte – albuma izdošana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti