Latviešu kinomūzika citādā skanējumā VEF Kultūras pilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Noslēdzot šī gada sezonu, 6. novembrī VEF Kultūras pilī izskanēs jau 12. “Come prima” koncertsērijas programma. Šoreiz sadarbībā ar Latvijas Radio 3 "Klasika" būs dzirdama latviešu kinomūzika citādā skanējumā. Koncertā izskanēs zināmākās Raimonda Paula, Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Pētera Plakida kino melodijas, bet personiskākā, intīmākā, nedzirdētākā skanējumā, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Dažas kino melodijas tiks savirknētas popūrijā, apvienojot vienā skaņdarbā viena komponista vairāku filmu melodijas. Šādā mūzikas pasniegšanas formātā labi izpaudīsies arī nelielas teatrāli izspēlētas filmu ainiņas, kuras izspēlēs paši mūziķi.

Koncertā piedalās: Dita Krenberga (flauta), Inta Sunepa (čells), Juris Žvikovs (klavieres).

Koncerta organizatori raksta: “Latvju pelēkais, spāņu sarkanais, franču smalkais... Šādus raksturojumus var atrast daudziem mūzikas stiliem, virzieniem, ģeogrāfiskiem reģioniem. Bet vai pazīstam savu dabu un mentalitāti? Vai atpazīstam to mākslā? Vai sadzirdam to mūzikā? Savā, latviešu kinomūzikā?

Latvijas kultūras mantojumā ievērojama vieta ir latviešu kinomūzikai. Tās šedevri droši iekļaujas pasaules kinomūzikas klāstā, ar tiem mums ir pamats būt lepniem. Latviešu kinomūzika tieši šādā – kamerskanējumā – vēl nav dzirdēta. Iemīļotās melodijas tieši pieklusinātākam, intīmākam skanējumam atklās šīs mūzikas citas šķautnes, ļaus izbaudīt tās smalkumu, niansētību un iekšējo skaistumu.”

KONTEKSTS:

Kamermūzikas koncertu un sarunu cikls "Come prima" VEF Kultūras pils Kamerzālē klausītājiem sniedz iespēju atgriezties pie mājas muzicēšanas pirmsākuma, veidot mūzikas draugu kopu, kas uzticas profesionālu mūziķu piedāvājumam. Būtiska koncertu sastāvdaļa ir sarunas – gan mūzikas valodā, gan arī muzikologa stāsti, kas iepazīstina ar izpildāmo mūziku, atklāj jaunus kontekstus un laikmeta zīmes mūzikas laukā, kas ir lielisks garants interesantam, izzinošam un aizraujošam ceļojumam kamermūzikas pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti