Kultūras ziņas

Dzintaros sāk svinēt Ziemassvētkus

Kultūras ziņas

Koncerts, kura nebija

Margaritai Vilcānei – 75

Latviešu estrādes mūzikas leģendai Margaritai Vilcānei - 75

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Baltā saule", "Ances dziesma", "Zili lini" un desmitiem citu Margaritas Vilcānes dziedāto dziesmu joprojām ir populāras ballītēs un oficiālos pasākumos. Trešdien, 16.decembrī, ar koncertu koncertzālē "Rīga" tiek atzīmēta latviešu estrādes dīvas 75 gadu jubileja. Dziedātāju dzimšanas dienā sveic arī Latvijas Televīzijas "Kultūras ziņas"!

Kopš pagājušā gadsimta 60.gadiem, kad Margarita Vilcāne sāka iekarot skatuvi, viņa izpilda populārāko komponistu dziesmas. Tās drīz vien kļūst par hitiem, kas nav nobālējuši vēl šodien. Atceramies Margaritas Vilcānes sniegumu estrādes ansambļa "Rīga" sastāvā, kā arī duetā ar Ojāru Grinbergu. Bet ar dziesmu "Baltā saule" 1970.gadā Margarita Vilcāne uzvarēja "Mikrofona'' dziesmu aptaujā.

Līdz šim ir izdoti četri Margaritas Vilcānes solo albumi, no tiem viens kopā ar dēlu Andri, kurš ir komponists un mūziķis. Pēdējos gados mākslinieces sniegumu var dzirdēt retāk. Tāpēc katra Margaritas Vilcānes uzstāšanās ir gaidīta un uztverta ar sajūsmu.

"Mūsu estrādes karalienei es vēlos novēlēt labu veselību un darboties, priekšā vēl lielāka jubileja, vēl visādi prieki būs," saka dziedātājs Žoržs Siksna. "Jaunības degsme vēl tur kaut kur ir, vēl kurās iekšā. Vēlu veselību, galvenais ir veselība, ja tā ir, tad jau var gan pakustēties, gan padziedāt. Ja balss saites ir kārtībā, tas ir pats galvenais," norāda Viktors Lapčenoks. "Margarit, lai tev veicas, lai tev dzīvē, lai tavai ģimenei, taviem tuviniekiem viss ir kārtībā, lai visi veseli, lai gaiši Ziemassvētki un laimīgs Jaunais gads!" vēl Gunārs Freidenfelds.

"Visu vajag darīt ar mieru, tad radīsies arī prieks. Ko es gribētu - es gribētu baudīt. Baudīt, bet tikai ar mieru un prieku," saka Margarita Vilcāne.

Kā vēstīts, Margarita Vilcāne savu 75 gadu jubileju svin trijos koncertos, no kuriem divi jau izskanējuši Rēzeknē un Cēsīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti