Latviešu čelliste Margarita Balanas uzstāsies Londonas Karaliskajā Svētku zālē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Londonas Karaliskajā Svētku zālē (Royal Festival Hall), kas ir viena no slavenākajām Eiropas koncertzālēm, 3. martā uzstāsies jaunā un talantīgā latviešu čelliste Margarita Balanas.

Kopā ar Margaritu Balanas koncertā muzicēs izcilais grieķu pianists Vasilis Varvaresos, kurš tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem viņa paaudzes pianistiem pasaulē. Koncerta programmmā būs divi ārkārtīgi spilgti un spēcīgi skaņdarbi - Sergeja Rahmaņinova sonāte čellam un klavierēm op.19 un Ģērģa Ligeti sonāte čellam solo, kuru Margaritas Balanas interpretācijā Starptautiskajā Adelaidas čello festivālā raksturojuši kā ''ārkārtīgi spēcīgu, izsmalcinātu, piesātinātu un spožu".

Margarita Balanas jau ir koncertējusi tādās pasaules atzītās koncertzālēs kā Karaliskais Operas nams, Karalienes Elizabetes zāle, Vigmora zāle, Bakingemas pilī Londonā, "Casa da Musica" Portugālē, Bratislavas Filharmoniskajā koncerzālē un "Palace Het Loo" zālē Nīderlandē.

Šobrīd ar prestižo ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) stipendiju un "Martin Music Scholarship Fund Award" stipendiju Margarita Balanas studē Londonas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā. Viņa regulāri piedalās izcilāko čellistu meistarklasēs, tai skaitā pie Stīvena Iserlisa, Lina Harela, Mišas Maiska un Natālijas Gūtmanes.

Šī gada maijā čelliste ir uzaicināta piedalīties slavenākajā čello mūzikas festivālā pasaulē - Starptautiskajā Pjatigorska čello festivālā (Piatigorsky International Cello Festival).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti