Latviešu biedrības jubilejas nedēļu noslēgs koncerts ar latviešu simfoniskās un kormūzikas spožākajām pērlēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar svinīgu koncertu Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē sestdien noslēgsies Rīgas Latviešu biedrības 150. jubilejas nedēļa. Koncerta pirmajā daļā uzstāsies kori un vokālisti, kuru muzikālā karjera saistīta ar Rīgas latviešu biedrību.

Savukārt otrajā daļā uzstāsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris ar Vācijā dzīvojošo latviešu vijolnieci Lauru Zariņu un pianisti no Krievijas Viktoriju Ļubicku. Par koncerta repertuāru pastāstīja Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisijas vadītājs, muzikologs Arvīds Bomiks: “Pirmajā daļā skanēs Jurjānu Andrejs, Jāzeps Vītols, Jānis Cimze, Raimonds Pauls, Emīls Dārziņš. Programmā būs arī Alfrēds Kalniņš, jo atcerēsimies, ka 1904.gadā Rīgas Latviešu biedrība bija latvju nacionālās operas libreta konkursa veidotāja. Šo konkursu vinnēja Arturs Krūmiņš, un Kalniņa “Baņuta” ir mūsu pirmā nacionālā opera.

Runājot par mūzikas atlasi koriem, es izvirzīju noteikumu, ka tām ir jābūt mūsu mūzikas kultūras spožākajām partitūrām. Piedalīsies arī daudzi diriģenti – gan Māra Marnauza ar abiem saviem koriem “Fortius” un “Balta”, kas pašlaik ir labākais sieviešu koris Latvijā, gan Jānis Zirnis ar “Ausmu”, kas savulaik arī bija pie mums. Būs arī Edgars Račevskis, atbrauks Andrejs Jansons no Ņujorkas, ar kuru mums jau no 90.gadiem ir cieša sadarbība dažādos projektos. No operas solistiem būs Laura Teivāne un Kalvis Kalniņš, kuri, manuprāt, tajā paaudzē ir paši spožākie. Viņi dziedās gan kamermūziku, gan Laura būs soliste Jurjānu Andreja “Tēvijā”.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti