«Latvian Voices» triumfē Pasaules koru olimpiādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Vokālais ansamblis "Latvian Voices" ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē sieviešu kamerkoru kategorijā ieguvis zelta medaļu un čempionu titulu.

Vokālais ansamblis "Latvian Voices" ASV notiekošajā Pasaules koru olimpiādē sieviešu kamerkoru kategorijā ieguvis zelta medaļu un čempionu titulu, kas ir augstākais iespējamais novērtējums.

 

"Latvian Voices" ir "a cappella" vokālā grupa, kas sastāv no septiņām dziedātājām. Tajā dzied Laura Jēkabsone, Andra Blumberga, Karīna Kaminska, Nora Vītiņa, Zane Stafecka, Laura Leontjeva un Elīna Šmukste. Gandrīz visas ansambļa dalībnieces ieguvušas augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā kordiriģēšanas specialitātē, piedalījušās diriģentu un vokālo mākslinieku meistarklasēs daudzviet Eiropā un arī patlaban ir aktīvas Latvijas koru, kā arī ansambļu dziedātājas un vadītājas. Viņu repertuāru veido pašu aranžētas un komponētas dziesmas, gan latviešu tautasdziesmas, gan renesanses un baroka pērles, gan popolārāko estrādes dziesmu kaverversijas "a cappella". Pēc savas pirmās uzstāšanās ārpus Latvijas, kas notika Hamburgā 2009.gada decembrī, "Latvian Voices" tika uzaicinātas piedalīties Usedomas mūzikas festivālā Vācijā. Pērn Austrijas pilsētā Grācā notiekošajā "a cappella" konkursā "Vokal Total" ansamblis izcīnīja uzvaru klasiskās mūzikas kategorijā un sudraba diplomu populārajā mūzikā, savukārt šā gada aprīlī uzvarēja starptautiskajā "a cappella" konkursā Vācijas pilsētā Leipcigā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti