«Latvian Voices» rīko meistarklases ansambļu dziedātājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

A cappella vokālās grupas “Latvian Voices” sastāvā jau septiņus gadus ar ievērojamiem starptautiskiem panākumiem darbojas sešas dziedātājas un profesionālas mūziķes, kuras augusta sākumā pirmo reizi Latvijā sniegs publiskas meistarklases a cappella ansambļu dziedātājiem un interesentiem trīs dienu garumāno 3. līdz 5.augustam, informē grupas pārstāve Zane Stafecka.

Līdz šim grupa jau ir vadījusi praktiskas nodarbības un koncertlekcijas Vācijā, Amerikā, Japānā un cituviet Eiropā, daloties ar savu pieredzi ansambļu dziedāšanā un iepazīstinot cittautiešus ar latviešu muzikālo mantojumu. Šoreiz nodarbības plānotas padziļinātā formā, vadot praktiskus atklātos mēģinājumus trim aktīviem pašmāju vokālajiem kolektīviem: meiteņu pop-grupai “Karameles”, sieviešu ansamblim ”Taka” un jauktajam ansamblim no Kocēniem “Imera”.

“Šāda meistarklašu forma, kad iesaistītie dziedātāji var vērot viens otru mēģinājumu procesā, ir plaši pielietota dažādās meistarklasēs un nodarbībās pasaulē. Dalībniekiem ir iespēja ne tikai mācīties pašiem, bet arī pilnveidoties, vērojot darbu ar citiem dalībniekiem no malas,” stāsta Latvian Voices dziedātāja Zane Stafecka. “Trīs dienu garumā ceram dalīties ar vairāku gadu garumā uzkrāto pieredzi un, pats galvenais, iedvesmot meistarklašu dalībniekus turpmākajai darbībai!”

Nodarbības vadīs vokālās grupas “Latvian Voices” dalībnieces, kā arī a cappella mūzikas eksperts, grupas “The Real Group” bass, Jānis Strazdiņš. Kopumā meistarklasēs piedalīsies vairāk kā 40 dalībnieku.

Meistarklases noslēgsies ar kopēju grupas Latvian Voices un dalībnieku koncertu  5.augustā plkst. 18.00, Rīgavas Mākslas un mūzikas dārzā Salaspilī. Ieeja koncertā ir bez maksas.

 

Meistarklases atbalsta Salaspils novada pašvaldība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti