Rīta Panorāma

Piesaka jaunu saksofonu festivālu "Jazz Room"

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar grupu "Latvian Voices"

«Latvian Voices» pirmo reizi dosies Latvijas koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gatavojoties Adventes laika koncerttūrei „Mazie, skumjie ziemas svētki”, grupa „Latvian Voices” šonedēļ laiž klajā savu jauno singlu „Totari” – oriģināldziesmu, kas komponēta, iedvesmojoties no latviešu tautas dziesmas.

„Totari” dzied, ejot ķekatās. Dziesmas pirmatskaņojums gaidāms šajā svētdienā koncerttūrē „Mazie, skumjie ziemas svētki”.

„Latvian Voices” šis ir unikāls gads, jo pirmo reizi grupas pastāvēšanas laikā, mūziķes dosies koncerttūrē pa Latviju. „Iepriekšējos gadus, koncertējot prom no mājām, prom no saviem tuviniekiem, esam uzkrājušas ļoti lielu dziesmu pūru, kas raisījis pārdomas par gaišajām skumjām. Kas ir svarīgākais -  ne jau mantiņas, ko dāvinām saviem tuvajiem, bet mīlestība, ko varam viens otram sniegt,” norādīja Laura Jēkabsone.

Gaidāmajā Adventes laika koncerttūrē dziedātājas neaizrausies ar tradicionālajiem Ziemassvētku korāļiem. Koncertā skanēs grupas oriģinālmūzika ar dzejnieku un tautasdziesmu vārdiem, kā arī koristiskā manierē "iedegsies" dziesmas no viduslaikiem un renesanses.

Šis gads „Latvian Voices” bijis ļoti fantastisks, grupa bija Japānā, kur japāņus iepazīstināja ar latviešu tautas mūziku. Japāņi meitenes uzņēmuši ļoti labi, pirms koncerta viņi jau bija iepazinušies ar latviešu mūziku, zināja pāris dziesmas un pat dziedāja līdzi.

Nākamgad grupa prezentēt Latviju dosies uz ASV, iespējams, sadarbosies arī ar kaimiņiem „Estonian Voices”.

Svētdien, 27.novembrī, tieši pirmajā Adventē, grupa uzstāsies Ogres Sv. Meinarda Romas katoļu baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti