Rīta Panorāma

Intervija ar Silviju Geikinu un Jāni Siliņu

Rīta Panorāma

Islandē Covid-19 pandēmijas dēļ "bēbīšu bums"

Vokālā grupa "Latvian Voices" laiž klajā jaunu videoklipu Imanta Kalniņa "Buramdziesmiņai"

«Latvian Voices» laiž klajā videoklipu Imanta Kalniņa «Buramdziesmiņai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

A cappella vokālā grupa "Latvian Voices" klausītājiem piedāvā savu jaunāko veikumu – Imanta Kalniņa "Buramdziesmiņas" videoklipu, informēja grupa pārstāvji. Šīs dziesmas aranžijas autore ir Laura Jēkabsone.

Lai gan dziesmas interpretācija un tās vēstījums katram no klausītājiem var izklausīties atšķirīgs, "Latvian Voices" to redz ne tikai kā atzīšanos uzticībā un draudzībā, bet arī kā maģisku un reizēm neaizsniedzamu apjautu, atzīmējot: "Tā vienlaikus spēj aptvert gan pasaules realitāti, gan tās nerealitāti. Akmens augs mūžīgi, taču gliemeži nekad neskries…"

"Kas to būtu domājis, ka pienāks reiz diena, kad apskāviens kļūs dārgs un gandrīz neiespējams. Paldies Imantam Kalniņam un Imantam Ziedonim par garadarbu, kurš viennozīmīgi paliks aktuāls cauri laikiem, lai arī kādi tie nāks un ies. Mēs nevaram viens otram piederēt, bet draudzīgi kopā saderēt gan. Tieši tik vienkārši," pārdomās dalījās grupas līdere un dziesmas aranžijas autore Laura Jēkabsone.

"Latvian Voices" kopīgais redzējums par jauno videoklipu bijusi lēna, nesteidzīga, tīra, lakoniska un maksimāli minimāla vide, ko vēl vairāk paspilgtinājusi izvēle par melnbalta video tapšanu. Šīs sajūtas palīdzēja veidot video mākslinieks Kaspars Teilāns, kā arī laikmetīgās dejas horeogrāfe Katrīna Albuže.

"Buramdziesmiņas" videoklipa tapšana bija iecerēta ne tikai par godu laikam, kad Latvijā tiek atzīmēti valsts svētki, bet arī laikam, kurā vēlamies sniegt nedaudz vairāk miera, saticības un līdzcietības.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti