«Latvian Voices» īsteno Latvijas valsts simtgadei veltītu koncerttūri ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Latviešu apvienība ar Kultūras ministrijas atbalstu 2019. gada oktobrī vairākās ASV pilsētās piedāvā interaktīvu koncertprogrammu par dziesmas un dziedāšanas lomu Latvijas vēsturē “The Power of Song in Latvia” ("Dziesmas spēks Latvijā"), paziņojumā medijiem informē Latvijas valsts simtgades birojs.

Akadēmiskās programmas ietvaros Vašingtonas universitātes (Sietlā) asociētais profesors Dr. Guntis Šmidchens un starptautiski pazīstamā “a cappella” grupa “Latvian Voices” dodas Latvijas valsts simtgadei veltītā koncerttūrē, kuru papildina lekcijas un meistarklases studentiem un ikvienam mūzikas cienītājam.

Programma kopumā viesojas sešās ASV pilsētās, iepazīstinot ar Latvijas dziesmu tradīcijām, Dziesmu un deju svētku vēsturi un nozīmi Latvijas kultūrā, kā arī vairojot interesi par Latvijas mūziku un komponistiem.

Pirmā “Latvian Voices” uzstāšanās šīs koncerttūres ietvaros notika 6. oktobrī Kalifornijas Mākslas institūta koncertzālē “Wild Beast” pie Losandželosas, koncerta noslēgumā saņemot skatītāju vairākkārtējas stāvovācijas.

“The Power of Song in Latvia” programmas ietvaros “Latvian Voices” ar koncertu un meistarklašu programmu, kā arī Dr. Gunta Šmidchena lekciju “Power of Song: Nonviolent National Culture in the Baltic Singing Revolution” viesojas sešās ASV pilsētās.

Tūres sākumā 6. un 7. oktobrī koncerts ar lekcijas programmu tika sniegts Kalifornijas Mākslas institūtā (California Institute of the Arts) un “Herb Alpert” mūzikas skolā. 11. un 12. oktobrī Latvijas māksliniekus uzņēma Rietummičiganas Universitātē, Mūzikas skolā (Western Michigan University, School of Music). Savukārt aizvadītajā svētdienā, 13. oktobrī, intensīva vienas dienas programma ar lekcijām un koncertu norisinājās Marquette universitātē Milvoki.

Programmas tūre noslēgsies jau šonedēļ, kad 15. oktobrī “Latvian Voices” uzstāsties “Millenium Stage” koncertzālē, Skatuves mākslu centrā Vašingtonā (Kennedy Center for the Performing Arts). 16. oktobrī meistarklase ar koncertu notiks Temple University, Boyer mūzikas un dejas koledžā Filadelfijā (Boyer College of Music and Dance). Pēc nelielas pieturas ar meistarklasi Inglmūras vidusskolā (Inglemoor High School) 19. oktobrī, noslēguma koncerts ar pavadošo aktivitāšu programmu notiks 20. oktobrī Sietlā, “Benaroya” koncertzālē.

Detalizēta informācija par koncerttūri pieejama Amerikas Latviešu apvienības mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti