Latgales vēstniecībā «Gors» uzstāsies kaboverdiešu etnodžeziste Maira Andrade

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmo reizi Latvijā viesosies dziedātāja Maira Andrade (Mayra Andrade) no Kaboverdes. 5. februārī par etnodžeza dīvu dēvētā Maira Andrade sniegs koncertu Latgales vēstniecībā „Gors" Rēzeknē, lsm.lv informē koncerta rīkotāji.

Atlantijas okeāna salas Kaboverdes vārdu pasaulē slavenu padarīja par baskājaino dīvu dēvētā Sezārija Evora, saukta arī par salām raksturīgo dziedājumu mornu karalieni. Visā pasaulē mīlētā un gaidītā dziedātāja pirms diviem gadiem 70 gadu vecumā aizgāja mūžībā. 28 gadus vecā dziedātāja Maira Andrade tiek raksturota kā citāda Kaboverde, kā Sezārijas Evoras atbalss.

Mairas Andrades izpildītā mūzika aptver visus pasaules žanrus – no rietumu romantisma līdz dienvidu jutekliskumam un regejam. Dziedātājas mērķis ir radīt mūziku, kas atspoguļo viņas dzīvi, un viņas dzīve ir bijusi krāsaina. Mairas Andrades tēvs cīnījās par Kaboverdes neatkarību, un šo cīņu atbalstīja Kuba. Kad radās bažas par vēl nedzimušās dziedātājas mātes veselības stāvokli grūtniecības laikā, viņa devās uz „brālīgo republiku", lai tur laistu pasaulē bērnu. Tā Maira Andrade piedzima Havanā. Viņas agrā bērnība aizritēja Prajā, Kaboverdes galvaspilsētā, bet sešu gadu vecumā Maira kopā ar māti un patēvu diplomātu devās uz Senegālu, pēc tam uz Angolu, vēlāk uz Vāciju. Četrpadsmit gadu vecumā atgriežoties Kaboverdē, Maira Andrade sāka dziedātājas gaitas.

Drīzumā klajā nāks Mairas Andrades ceturtais albums „Lovely Difficult". Dziedātāja atklāj, ka albuma nosaukums „Lovely Difficult" ir mīļvārdiņš, kādā viņu sauc draugs. Albumā „Lovely Difficult" Maira Andrade ved muzikālā ceļojumā pa visu pasauli – no savas dzimtās Kaboverdes un tai raksturīgajiem ritmiem līdz pat Eiropas popmūzikai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti