Latgales vēstniecība «Gors» svin piecu gadu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmā jaunuzceltā reģionālā koncertzāle Rēzeknē, kas šobrīd labāk pazīstama ar nosaukumu Latgales vēstniecība "Gors", ar vairāku koncertu ciklu "Gors piecgades simfonija" visa maija garumā atzīmē savu piecu gadu jubileju.

Koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine
00:00 / 00:56
Lejuplādēt
"Gors" jubilejas svinības sāksies ar īpaši gatavotu "Sinfonietta Rīga" un "Perpetuum Ritmico" koncertprogrammu, kurā izskanēs arī komponista Emīla Zilberta jaundarbs. Pirmais koncerts jau sestdien, 5.maijā, vakarā.

 

"Piecgades reizē mēs izvēlējāmies veidot tādu piecgades simfoniju, kā mēs to nosaucām - simfoniju no četrām daļām, kur katrai daļai ir sava krāsa, sava garša.

Un šīsdienas koncerts ir koncerts, kas vairāk uzrunā tieši šīs profesionālās mākslas, akadēmiskās mūzikas auditoriju, jo mūsu centrālais varonis šīsdienas koncertā ir kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", kas ir mūsu ilggadējs un ļoti mīļš sadarbības partneris, protams, Normunds Šnē kā diriģents. Un arī pirmio reizi "Gorā" viesosies sitaminstrumentu ansamblis "Perpetuum Ritmico" - ritma grupa, un programma arī ļoti dažāda - sākot no klasikas, vēlāk klarnetes koncerts. Savukārt koncerta otrajā daļā būs tāda eksperimentālā un laikmetīga mūzika, un koncertu noslēgs jaundarbs - Emīls Zilberts ar savu "Concertino sitaminstrumentu ansamblim un kamerorķestrim". Tā ka pārsteigumi un ļoti daudzveidīga mūzika," stāsta koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Ilona Rupaine.

Latgales vēstniecības "Gors" piecu gadu jubilejas koncertu sērijai maijā dots kopējais nosaukums "Gors piecgades simfonija", simboliski sasaistot iecerētos dzimšanas dienas koncertus ar klasiskas simfonijas četrām daļām, katru balstot kādā no koncertzāles "stiprajām pusēm" - akustikā, radošumā un dažādībā, sadarbībā un latgaliskumā.

Svētku programmā paredzēti pasākumi gan lielajiem, gan mazajiem apmeklētājiem, veidojot jaunas koncertprogrammas, aicinot piedalīties savējos un draugus, kā arī neaizmirstot par satikšanās prieku kopīgā sadziedāšanā.

16.maijā ciemos tiks gaidīti mazie koncertzāles apmeklētāji, lai kļūtu par muzikālas komēdijas visai ģimenei "Talantu šovs" ne tikai skatītājiem, bet arī dalībniekiem.

19.maijā kopīgā koncertā satiksies Rēzeknes bigbends Laura Amantova vadībā un ASV dziedātājas Mērnas Kleitones džeza kvintets, pēc tā notiks satikšanās ar Rēzeknē dzimušo mākslinieci Magoni Boleiko, kā arī, svinot pirmo "Gors" ieskandināšanas dienu un Starptautisko Muzeju nakti, ikviens interesents varēs ļauties gan pasakainām sajūtām Lielajā zālē, gan Mazajā zālē noskatīties koncertzāles atklāšanas dziesmu spēles "Ķēniņmeita" ierakstu.

Savukārt mēneša noslēgumā, 26.maijā, "Gors" aicina uz latgaliski sirsnīgu sadziedāšanos ar postfolkloras grupu "Rikši" un grupu "Tautumeitas", grupu "Chveneburebi" no Gruzijas un "Babkiny vnuki" no Krievijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti