Rīta Panorāma

Saruna ar Latvijas Motokluba asociācijas pārstāviem Aivaru Freimani, Uģi Spēlmani un Renāru Volkovu

Rīta Panorāma

Intervija ar sporta žurnālistu Anatoliju Kreipānu un LOK prezidentu Žoržu Tikmeru

Intervija ar komponistu, pianistu, džeza mūziķi Edgaru Cīruli

Latgales vēstniecībā «Gors» notiks komponista Edgara Cīruļa kūrēts koncertu un meistarklašu cikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

30. aprīlī pulksten 18.00 Starptautiskās Džeza dienas ietvaros Latgales vēstniecībā "Gors" tiks atklāts koncertu un meistarklašu cikls "Atmosfēras", kura mākslinieciskais vadītājs un iedvesmotājs ir komponists, pianists un džeza mūziķis Edgars Cīrulis, informēja koncertzāles pārstāvji. 

Par koncertu cikla "Atmosfēras" 30. aprīļa atklāšanas koncerta mākslinieku ir izraudzīts vācu pianists un improvizators Pablo Helds. Viņš sadarbojas ar tādiem džeza grandiem kā Džons Skofīlds (John Scofield) un Kriss Poters (Chriss Poter), visbiežāk viņš spēlē trio sastāvā un solo programmās dzirdams samērā reti, norādīja rīkotāji.

Četru gadalaiku garumā izvērstajā koncertciklā klausītājus ar savu "Atmosfēru" būtību iepazīstinās četri mākslinieki: 30. aprīlī vācu pianists un komponists Pablo Helds, 20. augustā latviešu vokāliste, komponiste Līva Dumpe, 10. septembrī amerikāņu vokālists, komponists un ģitārists Sam Amidon, taču kā koncertcikla noslēdzošā māksliniece 2023. gada sākumā uz "Gora" skatuves uzstāsies meksikāņu vokāliste, komponiste, dzejniece Fuensanta Mendez.

Katrs no māksliniekiem sniegs meistarklasi Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņiem, citiem mūziķiem un interesentiem, kas tiks tiešraidīts arī Latgales vēstniecības "Gors" Facebook lapā. Pirmā koncerta mākslinieka Pablo Helda meistarklase norisināsies  30. aprīlī pulksten 13.00 Latgales vēstniecībā "Gors".

Kā pauž koncertu cikla kurators Edgars Cīrulis: "Šis koncertu cikls klausītājiem neteiks priekšā, kas būtu jādomā. Mūzika telpu nodalīs no tā, kas notiek apkārt, radīs drošu vidi, kad var aizvērt acis un justies pilnībā klātesošs, aicināts, iekļauts, ieintriģēts. Šī cikla mērķis ir vide, kur klausītāja klātesamība veido mijiedarbību ar telpu, atmosfēru, mūziķi un citiem klausītājiem."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti