Latgales vēstniecība «Gors» atzīmēs devīto dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

28. maijā pulksten 18.00 Latgales vēstniecība "Gors" aizvadīs devītās dzimšanas dienas svinību koncertu “Gaismas lāse”, kurā apmeklētāji satiksies ar koncertzālei seniem un mīļiem draugiem – Latvijas Radio kori, diriģentu Sigvardu Kļavu, pianistu Reini Zariņu, kā arī ar komponistiem, kas katrs ir bijis klātesošs koncertzāles tapšanā – Jāni Ivanovu, Mārtiņu Braunu un Imantu Zemzari, informēja koncertzāles pārstāvji.

Koncertprogrammas pirmā daļa izskanēs Latgales vēstniecības "Gors" foajē, kur Jāņa Ivanova vokalīzes saspēlēsies ar Imanta Zemzara klavierminiatūrām, bet Latvijas Radio kora balsis – ar pianista Reiņa Zariņa mūziku. Koncerta otrajā daļā "Gora" lielajā zālē skanēs dziesmas no iecerētā, taču nerealizētā Mārtiņa Brauna jubilejas koncerta “Mārtiņrozes un novembris”.

Tuvojoties devītās gadskārtas koncertam, koncertzāles ilggadējs draugs un pianists Reinis Zariņš teica: “Svētku reizēs vēlos vairāk runāt par jubilāru, nevis dzimšanas dienas koncerta programmu, tā kā "Goram" piemīt īpašs gars – to es esmu jutis jau kopš mana pirmā koncerta 2014. gadā. Īpašo koncertzāles garu un tās dvēseli rada šī nama cilvēki, komanda, kas vienmēr liek justies kā mājās, parādot daudz plašāku viesmīlību, kā varētu sagaidīt. Es kā mūziķis, kurš šeit viesojas salīdzinoši reti, saucu par laimīgiem tos, kas koncertzālē aizvada ikdienu!”

Latgales vēstniecība "Gors" tika atklāta pirms deviņiem gadiem, 2013. gada 29. un 30. maijā, aizvadot koncertzāles atklāšanas koncertus un kļūstot par pirmo augsta līmeņa akustisko koncertzāli Latvijā, kas uzcelta pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti