Kultūras ziņas

Rakstniecības un mūzikas muzejs gatavojas rekonstrukcijai

Kultūras ziņas

Dailes teātris gatavojas Vecgada koncertam kūrmājā

Mātes Terēzes lūgšana Latgales "Gorā"

Latgales «Gorā» skanēs «Mātes Terēzes lūgšana»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Latvijas Radio koris, kamerorķestris „Sinfonietta Rīga" diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā un Rīgas Doma kora skolas solisti ar koncertprogrammu „Mātes Terēzes lūgšana" piektdien, 20.decembrī, plkst. 18.00 uzstāsies Latgales vēstniecībā „Gors".

Ceturtdien Spīķeru koncertzālē notika mēģinājums rītvakara koncertam Latgales vēstniecībā "Gors". Mātes Terēzes vārdi savulaik iedvesmojuši komponistu Pēteri Vasku un kļuvuši par rosinājumu programmas izveidei.

"Pāris gadus atpakaļ, kad es uzzināju, ka meistars Pēteris Vasks gatavojas rakstīt ar Mātes Terēzes tekstiem, un tad, kad es dzirdēju tos pirmos šo opusu aizmetņus, mums bija pilnīgi skaidrs, ka tas saturiskais satvars ir tik pilnīgs, ka noteikti jāveido koncertprogramma, kas neaprobežosies tikai ar vienu kaut kādu jaunu opusu pirmatskaņojumu, bet jāveido šai lielajai cilvēces un garīgās pasaules personai Mātei Terēzei vesela programma," stāsta Latvijas Radio kora galvenais diriģents Sigvards Kļava.

Koncertā vēl bez Arvo Perta, Ērika Ešenvalda, Riharda Dubras un Pētera Vaska skaņdarbiem skanēs arī, iespējams, mazāk dzirdētā mūsu komponista Andreja Selicka mūzika.

"Brīnišķīgs, manuprāt, latviešu skaņradis, kurš ir caur un cauri godīgi ticīgs cilvēks, pareizticīgo baznīcas reģents, un viņš allaž mēģina savā mūzikas valodā parādīt kaut kādas šīs divas cilvēkiem ļoti būtiskās šķautnes – savu nacionālo piederību un garīgo esību," skaidro Sigvards Kļava. „Man liekas, ar to viņš ir savdabīgs un arī ļoti būtiska personība mūzikas dzīvē. Manuprāt, mēs viņa vārdu dzirdēsim vēl un vēl, jo Andrejs Selickis šobrīd ir ļoti radoši aktīvs, un, viegli runājot, ir uz viļņa."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti