Latgales baznīcās norisināsies Latgales ērģeļu dienu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 20. līdz 29.jūnijam Latgales katoļu baznīcās notiks piektais Latgales ērģeļu dienu festivāls.

Festivāla koncerti skanēs Aglonas bazilikā 20.jūnijā, Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā 21.jūnijā, Līksnas Vissvētākā Jēzus sirds Romas katoļu draudzes baznīcā  27.jūnijā, Barkavas Svētā Staņislava Romas katoļu draudzes baznīcā 28.jūnijā, Malnavas Jaunavas Marijas - Rožukroņa karalienes katoļu draudzes baznīcā (Kārsavā) 29.jūnijā un Rēzeknes Jēzus sirds katedrālē 29.jūnijā.

Festivālā uzstāsies ērģelnieki Kristīne Adamaite, Diāna Jaunzeme, Ilona Birģele, Iveta Pelše, Jānis Pelše, Larisa Carjkova, Jacinta Bicāne, Guna Kise, Daugavpils Mūzikas vidusskolas un Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi, Varakļānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, kā arī solisti - nopelniem bagātie saksofonisti Artis Sīmanis un Arvidas Kazlauskas. Festivāla noslēgumā uzstāsies Aglonas bazilikas jauktais koris „Assumpta” diriģentes Ievas Lazdānes vadībā.

Koncertos ar video projekcijas palīdzību varēs redzēt ērģelnieku spēli tuvplānā. Turpinot tradīciju, pēc koncertiem klausītājiem būs iespēja vērot instrumentu demonstrējumus, uzdot jautājumus ērģelniekiem un izmēģināt savus spēkus, iejūtoties ērģelnieka lomā.

Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, kā arī atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi. Latgales ērģeļu dienas iecerēts kā labdarības pasākums - ieeja koncertos par ziedojumiem. Šī gada festivālā savāktie ziedojumi tiks nodoti ērģeļu restaurācijai Prezmas baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti