Dienas ziņas

Iepazīstina ar kinologa profesij

Dienas ziņas

Finanšu grūtībās nonākuši vairāki Liepājas lielie uzņēmumi

Andrejam Lihtenbergam – 80

Lapmežciemā atceras slaveno «Selgas» solistu Andreju Lihtenbergu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lapmežciemam savulaik bija divas vizītkartes - zvejnieku kolhozs ''Selga'' un slavenais estrādes ansamblis ''Selga''. Tā solists bija skatītāju un klausītāju iecienītais Andrejs Lihtenbergs. Atzīmējot pāragri mūžībā aizgājušā dziedātāja astoņdesmito gadskārtu, Lapmežciema kultūras namā atkal skanēja viņa dziesmas un laikabiedri kavējās atmiņās.      

Andreja Lihtenberga periods latviešu estrādē bija salīdzinoši īss, tikai nedaudz vairāk par desmit gadiem, bet viņa dziesmu pūrs bija bagāts - aptuveni 100 dziesmas. Notis dziedātājs neesot pazinis, bet tas neesot traucējis gūt labus panākumus konkursos un festivālos.

”Viņam lielisks tembrs. Viņš ir vīrišķīgs, un tādu dziedātāju nav daudz, bet sākumā balss bija mazliet kokaina, bet viņš ļoti gribēja, un viņš vienmēr izdarīja to, ko viņš gribēja,” atcerējās kādreizējā ansambļa ''Selga'' vadītājs Aldis Ermanbriks.

 Ar zvejnieku kolhoza ''Selga'' ansambli Lihtenbergs koncertējis teju visos Latvijas kultūras namos, un vecākās paaudzes atmiņā  šīs dziesmas ir dzīvas joprojām. Kāda kundze vēl šodien atceras, ka Andrejs Lihtenbergs viņai 18 gadu vecumā iedevis autogrāfu.

“Man patīk viņa dziesmas. Man patīk viņa melodijas, un vispār viņš bija ļoti smuks vīrietis,” sacīja jūrmalniece Ligita Vīķe.

Atzīmējot Andreja Lihtenberga 80 gadus, Lapmežciema kultūras  namā  viņa dziesmas skanēja  mūsdienu mākslinieku izpildījumā. Un gluži  kā kādreiz  - zāle dziedāja līdz, un mākslinieki saņēma negaidītu aplausu vētru.

“Patīkamas atmiņas, jo Andrejs Lihtenbergs bija ļoti talantīgs un, varētu teikt, slavens solists. Visur viņu sagaidīja ar milzīgām ovācijām. Viņš tiešām bija labs dziedātājs, varētu pat teikt, Karels Gots Latvijā,” sacīja mūziķis, komponists Harijs Užāns.

Lihtenbergs savā ziņā esot bijis  arī brīvdomātājs,  tāpēc viņa laikabiedri uzskata, ka  pie viņa pāragrās  un mīklainās aiziešanas mūžībā 1979. gadā vainīga ir čeka. Bet viņa dziesmas joprojām nereti skan radio un mūžam paliks viņa daudzo cienītāju atmiņās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti