Laimis Rācenājs gatavo jubilejas koncertu «Manas 60 pieturas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūziķis Laimis Rācenājs par godu 60 gadu jubilejai tieši savā dzimšanas dienā 21. augustā koncertā VEF Kultūras pilī kopā ar klausītājiem atskatīsies uz savām  “60 pieturām”.

Tā kā Laimim patīk ceļot un dziedāt dažādās pasaules valodās, koncerts būs kā ceļojums pa dažādiem žanriem – no džeza ritmiem līdz dažādu tautu mūzikai. Uz skatuves muzicēs Laimis Rācenājs& HIS ORCHESTRA, šarmanto dāmu kolektīvs "Neaizmirstulītes", gruzīnu ansamblis "Sapheravi" - (საფერავი), savukārt ar Meksikas sauli un pozitīvu enerģiju uzlādēs karstasinīgie "Mariachi Baltica", informēja producents Ingus Leontjevs.

"Neaizmirstulītes"
"Neaizmirstulītes"

Laimis Rācenājs ir viens no Latvijas neparastākajiem estrādes māksliniekiem, kurš mīl muzicēt visdažādākajos žanros, dziedājis 20 dažādās pasaules valodās un pabijis vairāk nekā 50 pasaules vietās. Īpaši tuvas ir Latīņamerikas tautu melodijas un kultūra. Pēc pasaules uzskata – kosmopolīts un sava ceļa gājējs. Mākslinieks daudz ceļojis vienatnē un fotogrāfijās fiksējis pieredzēto, īpaši dabu un dzīvnieku pasauli, kā arī vietējo iedzīvotāju ikdienu eksotiskajās valstīs ārpus Eiropas. Laimis uzskata, ka fotogrāfija ir labākais veids kā atminēties ceļojumu sajūtas, tāpēc tās tapušas bezgala daudz. Tuvojoties 60. jubilejai, mākslinieks nolēmis tās parādīt plašākai publikai, līdz ar to koncerta apmeklētājiem būs iespēja iepazīt arī Laimja fotogrāfa (ne)talantu, aplūkojot spilgtākās ceļojumu fotogrāfijas no Meksikas, Laosas, Kostarikas, Birmas, Argentīnas, Čīles, Kubas, Gruzijas un citām zemēm.

Laimis uz skatuves ir jau vairāk nekā 40 gadus. Runā, ka dziedāt sācis vēl pirms runāšanas, jau divu gadu vecumā priecējot auklītes. Mūziku studējis Igaunijā, kļuvis par savdabīgu latviešu džeza izpildītāju, viņa talants novērtēts gan austrumzemēs, gan Rietumos. Šobrīd Laimis Rācenājs muzicē kopā ar retro dāmu ansambli "Neaizmirstulītes". Kopš 2016. gada Latvijai ir sava mariači grupa "Mariachi Baltica". Tie ir braši vīri un sievas, kas tērpušies autentiskos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar mariači instrumentiem: viuelu, gitaronu, ģitāru, trompetēm un vijolēm, izpilda orģināldziesmas un skaņdarbus no "Mariachi" zelta fonda.

Koncerts būs divās daļās ar pārsteigumiem starpbrīdī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti