«Laimas muzykanti» un «Iļģi» pārstāvēs Latviju festivālā Uzbekistānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupas "Laimas muzykanti" un "Iļģi" pārstāvēs Latviju starptautiskā mūzikas festivālā Uzbekistānā "Sharq taronalari", kas norisināsies no 25.augusta līdz 30.augustam.

Kā pastāstīja grupas "Laimas muzykanti" līderis Artūrs Uškāns, ar divām grupām šajā festivālā tiek pārstāvētas tikai divas valstis - Latvija un Krievija. "Tā nu sanāca, ka mūs uz šo pasākumu uzaicināja Uzbekistānas vēstnieks Latvijā, bet "Iļģus" - Latvijas vēstnieks Uzbekistānā. Šobrīd cītīgi gatavojamies, lai godam pārstāvētu Latviju un sniegtu ieskatu mūsu tradicionālajā mūzikā," norāda Artūrs Uškāns.

Grupa "Iļģi" sevi dēvē par postfolkloras izpildītājiem, savukārt, "Laimas muzykanti" jau divdesmit gadus esot pārliecinoši etno rokeri. Grupas "Iļģi" vadītāja Ilga Reizniece uzsvērusi, ka grupu starpā "absolūti nav nekādas konkurences. "Tieši otrādi - ir prieks, ka Latviju pārstāvam kopā. Patiesībā jau šo konkursu uztveram kā festivālu, nevis cīņu par balvām," norāda Reizniece.

Festivāls pulcēs dalībniekus no vairāk nekā 15 valstīm, tajā skaitā ASV, Alžīrijas, Austrijas, Bangladešas, Beļģijas, Kostarikas, Japānas, Nepālas, Krievijas un citām valstīm. "Sharq taronalari" ir lielākais Centrālās Āzijas jubilejas festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti