Laimas Jansones un DJ Monstas kopdarbs skan Japānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Koklētājas Laimas Jansones un DJ Monsta etno-elektriskais kopdarbs pirmo reizi skan Tokijas, Osakas un Kobes koncertzālēs, tā turpinot abu mūziķu jau ilgstošo sadarbību ar vairākiem koncertiem Japānas auditorijai.

24.septembrī Laima Jansone kāps uz prominentās "Uhara Hall" skatuves kopā ar "Latvian RedBullThre3Style 2014" čempionu DJ Monstu, lai atskaņotu abu mūziķu jaunos skaņdarbus, kas iedvesmoti no stāstiem par dzīvi un gadskārtu ritiem, kā arī pilsētvides un Latvijas dabas skaņu ainavām. Koncerta viesmākslinieki - japāņu perkusionists Eriks Vigmans (Eric Wiegmann), kā arī Japānā dzīvojošā latviešu dziedātāja Una Ulla.

Mākslinieku koncerttūre sākās ar uzstāšanos starptautiskajā Kansai mūzikas konferencē Osakā, pirmo reizi tās sešu gadu pastāvēšanas vēsturē pārstāvot tajā Latvijas valsti un kultūru. Konferences ietvaros 20. septembrī koklētāja Laima Jansone iepazīstināja ar latviešu unikālo tradicionālo mantojumu – dejām, dziesmām, kā arī vadīja praktisku kokles spēles apmācību, kas starp dalībniekiem iemantoja negaidītu popularitāti un sajūsmu, tādējādi solot jaunus latviešu tradīciju sekotājus pat tik attālās zemēs.

Atgriežoties Latvijā, tiks turpināts darbs pie jaunās programmas, kas, sākot ar nākamo gadu, priecēs arī latviešu klausītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti