Kultūras ziņas

"Eirovīzijas gada koris 2017" jau rīt!

Kultūras ziņas

Rīgā satiekas 10 000 koristu no visas pasaules

Operas zvaigzne starp estrādes spīdekļiem

Laimas Vaikules festivāla atklāšanas koncerts – skanīgs un košs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdienas, 20. jūlijā, vakarā ar skanīgu un košu koncertu Dzintaru koncertzālē atklāts trešais starptautiskais festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala”.

Festivāla saimniece Laima Vaikule uz skatuves aicināja labākos pašmāju mūziķus, jaunus izpildītājus no ārzemēm un senus draugus no Krievijas.

Par vienu no neparastākajiem priekšnesumiem izvērtās Laimas Vaikules un pasaulē atzītās latviešu operdziedātājas Kristīnes Opolais duets.

Vaikules solījums sagādāt Jūrmalā muzikāli saulainus vakarus ceturtdien izpildīts ar uzviju. Festivāla “Laima Rendez Vous Jūrmala” atklāšanas sarkanais paklājs pulcēja Laimas draugus, sabiedrībā zināmus cilvēkus, kā arī bijušās un esošās varas eliti. Koncerta kulminācija bija Ņujorkas Metropolitēna operas zvaigznes Kristīnes Opolais uzstāšanās Liepājas simfoniskā orķestra pavadījumā.

Skatītājus priecēja arī tādi pašmāju mūziķi kā Intars Busulis un grupa “DaGamba”.

“Man patika, ka sākās ar operas mākslu, man patika, ka Laima izskatās vienmēr burvīgi, man patīk ka cilvēki ir atraisīti un gaida svētkus. Man patika Intariņš,” sacīja operdziedātāja Inese Galante.

Laimas kā festivāla saimnieces izvēle aicināt uz Jūrmalu senus draugus un jaunus izpildītājus no Krievijas šogad ir nemainīga. Krievijas estrādes veterānu Valēriju Ļeontjevu un vitālo Jeļenu Vangu Dzintaru koncertzāles publika uzņēma ar ovācijām.

“Koncerts ir izdevies ļoti jauks un iespaidīgs. Man vienmēr ir ļoti patikušas krievu valodā dziedātas dziesmas, jo krievu valoda ir viena ļoti skaista valoda, tāpēc es priecājos, ka arī mūsu dziedātāji dzied šīs dziesmas krievu valodā un arī latviešu publika to labi uztver,” koncertu vērtē uzņēmēja Linda Mūrniece.

Vaikule vienmēr tikusi dēvēta par stila ikonu. Arī ceturtdienas koncertā katra dziedātājas uzstāšanās bija citā tērpā, no kuriem gandrīz visus darinājis jaunais latviešu modes dizainers Arvils Linde. “Viņa ļoti labi zina, ko grib, un tā nu sanāca, ka tas, ko es radu, ļoti labi sasaucas ar to, ko viņa grib. Tāpēc arī tas process man likās ļoti dabisks, un arī tāpēc piekritu visai šai sadarbībai,” norādīja Linde.

Festivāls “Laima Rendez Vous Jūrmala” publiku Dzintaru koncertzālē priecēs līdz svētdienas vakaram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti