Kultūras ziņas

Tapusi filma par Zigfrīdu Annu Meierovicu

Kultūras ziņas

Annas Kareņinas traģēdija ironiskā skatījumā

Jūrmalā būs randiņš ar Laimu

Laima Vaikule Jūrmalā rīko festivālu ar zināmiem un jaunajiem mūziķiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Arī šogad Jūrmalā uz ikgadējo tikšanos – jau ceturto randiņu – aicinās dziedātāja Laima Vaikule. Festivālā “Laima Rendezvous Jūrmala 2018”, kas Dzintaru koncertzālē norisināsies jūlija otrajā pusē, būs iespēja tikties gan ar labi zināmiem mūziķiem, gan jaunajiem talantiem. Festivāla namamāte sola, ka programma būs raiba un tematiski atšķirīga.

Jau ceturto gadu dziedātāja Laima Vaikule Jūrmalā vasaras vidū kopā muzicēšanai pulcēs gan savus ilggadējos skatuves draugus, gan dos iespēju sevi parādīt jauniem, maz zināmiem mūziķiem. Festivāls “Laima Randezvous Jūrmala 2018” šogad tematiski atšķirīgos koncertos skatītājus izklaidēs četrus vakarus.

“Vienam ir skaista balss, un citam ir labs raksturs. Un tas arī ir svarīgi, jo es esmu draugos ar vienu un otru,” saka dziedātāja.

Laima ik gadu cenšas uz Dzintaru koncertzāles skatuves izrādīt jaunus māksliniekus, kuriem tā ir vērtīga pieredze darbā ar pieredzējušiem mūziķiem. Līdzās jauniem mūziķiem no Ukrainas, Krievijas un Itālijas katrā festivāla koncertā uzstāsies arī dziedātāji no Latvijas. Dažiem no viņiem tas būs līdz šim nebijis piedzīvojums.

“Es biju šausmīgi priecīga un tagad esmu ļoti priecīga, un nevaru sagaidīt, kad sāksies darbs pie visas horeogrāfijas un mēs veidosim speciālu numuru kabarē. Es dziedāšu dziesmu, ko es pati esmu sarakstījusi – gan mūziku, gan vārdus,” stāsta dziedātāja Katrīna Gupalo.

“Man galvā arī tieši tāds pats jautājums: kāpēc es? Ar ko es tādu esmu izpelnījies būt uz vienas skatuves ar šādiem brīnišķīgiem māksliniekiem? Es vēl sevi personīgi nevaru nosaukt par tik augstu mākslinieku, kaut gan gribētos,” atzīst mūziķis “The Ludvig”.

“Es nebiju pazīstama ar daudziem, un tagad es zinu gandrīz visus. Un es viņus zinu kā cilvēkus, jo mēģinājumi notiek pie manis mājās. Un es uzzinu viņus ne vienkārši kā dziedātājus, bet es iepazīstu viņu raksturus. Tas mani ir tik svarīgi, un man tas ļoti patīk! Tā ir tāda darbā ņemšanas intervija. Mēģinājumu laikā viņi streso un parāda sevi no tās puses, kas viņi patiešām ir,” stāsta Laima Vaikule.

Uz ikgadējo randiņu ar Laimu Vaikuli un daudziem citiem šovasar Dzintara koncertzālē varēs doties četrus vakarus pēc kārtas no 19. līdz 22.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti