Kultūras rondo

Ar saules sagaidīšanu Daugavmalā noslēdzās folkloras festivāls "Baltica"

Kultūras rondo

Mākslas akadēmijā norisinās Dizaina diplomandu dienas

Festivālu "Ad lucem"atklās koklētāja Laima Jansone ar jaunu solo programmu

Laima Jansone: Introvertās mūzikas festivāls ir iespēja atgriezties pie pašas esences

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Introvertās mūzikas festivālu "Ad lucem" šogad atklās izcilās latviešu koklētājas Laimas Jansones solokoncerts 26. jūnijā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Koncerta vieta nav izraudzīta nejauši, jo kādreiz te atradās Svētā Jura baznīca.

"Introvertās mūzikas festivāls ir iespēja atgriezties pie klusuma, pie pašas esences,” Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo” atzīst mūziķe Laima Jansone.

Speciāli festivālam “Ad Lucem” Laima Jansone veido jaunu solo programmu. Apvienojot etnogrāfisko un mūsdienīgo, tradīciju un improvizāciju, mūziķe dalīsies savas radošās pasaules bagātībā. Tas būs bagātīgs muzikāls ceļojums.

"Vienmēr šo festivālu gaidu kā lielus svētkus. (..) Es izjūtu lielu labvēlību no festivāla organizatoriem, ka nav jābūt interesantam vai kaut kādā veidā jātaisa šovs caur ārišķīgām izpausmēm,” turpina Jansone. "Tā ir atgriešanās pie iekšējās pasaules un aicinājums citiem ieklausīties līdzi.”

Jansone norāda, ka festivāls "Ad lucem” ir iespēja būt citādā formātā, savukārt pagājušā nedēļā aizvadītā Pasaules koklētāju nometne bija kā godi – iespēja būt daudziem, tas ir par aktīvu kopā darbošanos. Šis festivāls ir norimšana un vairāk – vērošana.

Introvertās mūzikas festivāla "Ad lucem” atklāšanas koncerts būs vienīgais plānotais publiskais Laimas Jansones solokoncerts šajā vasarā, tāpēc arī Jāņus mūziķe pavadījusi ar koklēm ārpus lielām aktivitātēm un svinībām, apzinoties, ka koncerta sagatavošanai vajadzīgs miers.

Koncertā Jansone spēlēs vairākas kokles. Tas būs akustiskais koncerts.

"Īpašākais akcents būs kokle, ko pareizi ir saukt par kanteli, kas nāk no Somijas. Šim instrumentam ir neparasti dzidra skaņa, klusināta skaņa, kas saskan ar šo festivālu vairāk. Tas gatavots no Karēlijas bērza,” bilst Jansone.

Introvertās mūzikas festivāla programmā ietverti vēl divi koncerti: 28. jūnijā pianists Marks Vella (Marc Vella, Francija) koncertēs Rīgas biržā un 30. jūnijā orķestra “Sinfonietta Rīga” un čellista Metjū Bārlija (Matthew Barley, Lielbritānija) kopīgā muzicēšana koncertā Rīgas Sv. Pētera baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti