Laika mašīna uz deviņdesmitajiem: Pēc 20 gadu pauzes darbību atsāk grupa «100. debija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tieši pēc 20 gadus ilgas un dziļas ieelpas, ar jauna singla pirmizrādi, šodien savu darbību oficiāli atsāk grupa “100. debija”, informēja grupas pārstāvji. Populāras dziesmas daudziem atmiņās ir palikušas kopš deviņdesmitajiem, bet grupas hits “Man dimantu nav” savu aktualitāti nav zaudējis arī 2020. gadā, nesen ieskanoties Antras Stafeckas un Normunda Pauniņa izpildījumā.

Šodien “100. debija” klajā laiž jaunu singlu “Ar mani viss notiek tā”. Dziesmas vēsture vedina uz 1999. gadu, un tā ir viena no retajām tolaik radītajām kompozīcijām, kas deviņdesmitajos netika iekļauta nevienā ierakstu albumā. Dziesmas muzikālais producents ir grupas jaunpienācējs Gints Stankevičs – šobrīd viens no atzītākajiem profesionāļiem Latvijas populārajā mūzikā.

Kā norādīja grupas dalībnieks Agris Semēvics, “100. debija” jau sen vairs nav tikai kādas konkrētas sejas uz koncerta plakāta vai CD vāciņa. Tās ir sajūtas, kuras gadiem ir veidojuši grupas fani un publika reiz notikušajos koncertos, kā arī visi tie gandrīz pussimts grupas darbībā dažādos laika periodos iesaistītie profesionāļi - dejotāji, menedžments, tehniskais personāls, DJ, apsardze, šoferi u.t.t., pat pavārs.

Jaunajā dziesmas skanējumā, salīdzinot ar iepriekšējo versiju, ir pamainīts teksts un pēc autora domām, tagad tas ir stāsts ar stāstu. Dziesmai “Ar mani viss notiek tā” ir tapusi arī video versija. Tās sižeta pamatā ir nokļūšana pa autoceļu no valsts tālākā austrumu punkta uz Latvijas tālāko rietumu punktu, pie kam vienas dienas garumā, pa ceļam ar Sauli. Brauciens, uzsākts pirms pieciem rītā pie Latvijas-Krievijas-Baltkrievijas robežpunkta Meikšānos, kas atrodas Zilupes novada Pasienes pagastā, noslēdzās desmitos vakarā ar saulrietu Nīcas novada Bernātos.

Objektīvi atskatoties pagātnē, 1993. gadā dibinātās grupas “100. debija” līdzšinējais zelta sastāvs bija nokomplektēts 1995. gada vasaras beigās, kad līdzās grupas līderiem, uz skatuves kā globāla novitāte Latvijā parādījās jaundibināta 7 puišu deju grupa un tika dots starts tam laikam iespaidīgajai 8 mēnešus ilgajai tehniskās kompānijas PRO1 ekipētajai tūrei pa Latviju. Savukārt, naktī uz 2000. gada 31. jūliju “100. debija” Ventspils estrādē sniedza savu līdz šim pēdējo oficiālo koncertu.

Šobrīd grupas “100. debija” pirmais radošais izaicinājums ir radīt nevainojamu “laika mašīnu” uz 90. gadu muzikālajām sajūtām - īpaši vizuālajā izpratnē. Tādēļ jaunās koncertprogrammas veidošanā ir piesaistīts un jau aktīvi darbojas horeogrāfs Reinis Rešetins, kurš ir atbildīgs arī par deju grupas komplektēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti