Lai atbalstītu Ukrainu, labdarības koncertā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

24. februārī atjaunotā Rīgas cirka arēnā notiks labdarības koncerts "Veltījums Ukrainai", iezīmējot tieši vienu gadu Ukrainas cīņai ar agresorvalsti Krieviju par savas valsts neatkarību un brīvību. Koncertā piedalīsies vairāk nekā 100 Latvijas mūziķi un mākslinieki, informēja fonds "Uzņēmēji mieram". Koncerts klātienē norisināsies atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, bet tiešraidē to translēs Latvijas Televīzija un atspoguļos portāls LSM.lv.

Koncertā piedalīsies Shipsea, Intars Busulis un Abonementa orķestris, Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Daumants Kalniņš, "Latvian Voices", grupa "Dagamba", "The Sound Poets", "Tautumeitas", "Carnival Youth", Goran Gora, "Iļģi", vīru koris "Gaudeamus" un citi Ukrainas draugi un atbalstītāji.

"Mēs joprojām nedrīkstam pierast pie tā, ka Ukrainā notiek karš. Mums ir jāapzinās, ka šobrīd esam priviliģētā situācijā, tādēļ mums ir jādara viss, lai mazinātu cilvēku ciešanas.

Manuprāt, ir būtiski, lai šie cilvēki jūt mūsu atbalstu, lai nejūtas pamesti šajā nežēlīgajā dzīves cīņā. Mēs, mūziķi, papildus ziedošanai varam palīdzēt arī ar dziesmu, tādēļ arī es nešauboties piekritu piedalīties šajā labdarības koncertā. Man tas ir ļoti svarīgi!" sacīja Intars Busulis.

Koncerta veidotāju komandā brīvprātīgi darbojas režisore Inga Tropa, mūziķis Jānis Strapcāns, mākslinieks Krišs Salmanis, skaņu režisors Andris Ūze un fonda "Uzņēmēji mieram" aktīvisti un Ukrainas atbalstītāji.

Koncerts klātienē norisināsies atjaunotajā Rīgas cirka arēnā, bet tiešraidē to translēs Latvijas Televīzija un atspoguļos portāls LSM.lv. Sadarbībā ar Ziedot.lv koncerta laikā ikviens skatītājs varēs ziedot Ukrainai, zvanot pa maksas tālruni. Koncerta galvenais mērķis – vākt ziedojumus atbalstam Ukrainai, pērkot biļeti uz koncertu vai uzņēmumiem veicot lielāku ziedojumu un pretī saņemot koncerta ielūgumus.

Pagājušā gada martā pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainas teritorijā, tika izveidota kustība "Uzņēmēji mieram", apvienojot vairāk nekā 200 uzņēmumus un uzņēmējus, lai sniegtu atbalstu karā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem. Līdz šim ar fonda starpniecību saziedoti vairāk nekā 4 500 000 eiro, kā arī par ziedotajiem līdzekļiem iegādātas automašīnas un droni militārām vajadzībām, militārie tērpi un apavi, ugunsdzēšamie aparāti, rācijas un daudz citu būtisku elementu Ukrainas aizstāvjiem, kā arī ticis sniegts ievērojams atbalsts slimnīcu darbības nodrošināšanā, iegādātas un piegādātas ātrās palīdzības automašīnas, kā arī sniegts humānais atbalsts civiliedzīvotājiem.

Visi koncertā gūtie ziedojumi tiks novirzīti Ukrainas atbalstam.

Fonda "Uzņēmēji mieram" partneri Latvijā ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Ukrainas vēstniecība Latvijā, Ziedot.lv, ''Viegli palīdzēt'', resursu centrs sievietēm "Marta" un citas humanitārās palīdzības organizācijas. Savukārt palīdzības kravu sūtījumu saņēmēji ir Ukrainas aizstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti