Kultūras ziņas

Jaunais Rīgas teātris atklāj sezonu

Kultūras ziņas

Laikmetīgais cirks un ielu māksla Rīgā

Vakara tēja ar "Mumiy Troll"

Lagutenko: «Mumiy Troll» nav pasažieru laineris, bet gan maza jahta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 16.augustā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa Krievijas grupa “Mumiy Troll”, kuru pazīst ar daudziem poproka hitiem, no kuriem daļa pirms vairākiem gadiem ir tapusi kopā ar Latvijas mūziķiem. Sarunā ar LTV “Kultūras ziņām” grupas līderis Iļja Lagutento atklāj - “Mumiy Troll” nav pasažieru laineris, kas kuģo no kontinenta uz kontinentu, bet maza jahta.

Arī šoreiz, sadarbībā ar mūsu pašu Shipsea un Gati Zaķi, ir tapusi “Mumiy Troll” akustiska koncertprogramma “Vakara tēja bez simfoniskā orķestra”.  

Šajā programmā grupa spēlē reti atskaņotas vai nekad koncertos neskanējušas “Mumiy Troll” dziesmas. Parasti to izpildīšana dzīvajā ir sarežģīta, bet beidzot no tām esam izveidojuši programmu, atklāja grupas līderis Iļja Lagutenko.

“Sākumam izvēlējāmies trīs pilsētas – Maskavu, Sanktpēterburgu un Rīgu. Šogad tie ir trīs koncerti. Vēlamies saprast, vai šī programma atbilst klausītāju vēlmēm. Mums kā muzikantiem, protams, ir interesanti paeksperimentēt, tomēr ar saviem eksperimentiem nevēlamies būt arī pārāk nogurdinoši publikai,” atzina Lagutenko.

“Pirms daudziem gadiem “Mumiy Troll” uzstāšanās Rīgā bija viens no pirmajiem svarīgajiem grupas tūres koncertiem. Tas bija sākumā, kad nostājāmies uz tādas nopietnas koncertu dzīves ceļa,” atceras grupas līderis.

“Tā bija neaizmirstama tikšanās, kas dāvāja gan atmiņā paliekošas publikas emocijas, gan labus draugus, ar kuriem joprojām draudzējamies. Tie ir mūziķi, mākslinieki, režisori. Šeit arī tapa vieni no pirmajiem mūsu klipiem,” atminējās mūziķis.  

“Pēc tam notika tā, ka šeit ierakstījām arī dažus albumus. Tā kā to vairs nekādi nevar ne izsvītrot, ne aizmirst. Un šie gadi ir pārvērtušies par ļoti tuvām attiecībām, no kurām nekur nespruksi.”

“Mums ir paveicies, jo visu grupas pastāvēšanas laiku esam saglabājuši neatkarību no kādām ierakstu kompānijām vai šovbiznesa industrijas. To var vērtēt arī ar mīnusa zīmi, jo kaut kādā mērā mēs gribētu lielāku atbalstu medijos vai globālajā tirgū. Tomēr mēs sevi izjūtam ne kā pasažieru laineri, kas kuģo no kontinenta uz kontinentu, bet kā mazu jahtu. Mums vajag vadīties pēc vēja, citreiz manevrēt starp vējiem. Bet, jā – šad tad pielāpīt buras un kuģot tālāk,” sacīja Lagutenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti