Lāčplēša dienas priekšvakarā top koncertuzvedums par Latvijas brīvības stāstu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Arēnā "Rīga" 10. novembrī izskanēs koncertuzvedums "Laika vārti", par Latvijas brīvības stāstu ar skatu nākotnē.  Koncertā skanēs pēdējo 30 gadu Latvijas spēcīgākās dziesmas un tiks izdejotas spēka dejas, paziņojumā medijiem informē koncerta producente Maira Miķelsone. 

Uzvedumā piedalīsies komponists Mārtiņš Brauns, solisti Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Annmary, Rīgas Doma zēnu koris, koris Anima, grupas “Skyforger” un “Pērkons”, deju kolektīvs "Katvari" un daudzi citi.  

Koncertuzveduma režisors Māris Bezmers paziņojumā skaidro:

"Patriotu nedēļā, dienu pirms Lācplēša dienas, kad šogad atcerēsimies tieši pirms 100 gadiem Rīgā notikušās brīvības cīņas par Latviju, "Arēnā Rīga" notiks koncertuzvedums, kas izstāstīs Latvijas brīvības stāstu no šodienas skatu punkta, vienlaicīgi aicinot droši skatīties uz nākotni.  

Kopā sadziedoties, mudināsim ikvienu rast spēku sevī, celties, neapstāties cīnīties un nekad neaizmirst to, ko mūsu vecvectēvu drosme un mīlestība uz savu zemi ir mums devusi."

Koncertā izskanēs mūsu tautai zināmās un nozīmīgās melodijas, ko papildinās īpašas gaismu spēles un projekcijas.

Komponists Mārtiņš Brauns kopā ar Rīgas Doma zēnu kori koncertā atskaņojos savu jauno dziesmu ciklu, kurš veltīts Cēsu pulka Skolnieku rotai, kas arī piedalījās Bermonta kaujās.

Solistu Daumanta Kalniņa, Zigfrīda Muktupāvela, Aijas Vītoliņas un Anmary izpildījumā Latvijas stāsts izskanēs kā stāsts par zēnu, kas izaug par īstu vīru, izejot cauri dažādiem dzīves posmiem, gūstot dažādu pieredzi, emocijas, pārdzīvojumus un atziņas.

Koncerta muzikālais vadītājs  Kristaps Krievkalns kopā ar savu grupu rūpēsies par muzikālo pavadījumu. Tautas deju ansamblis “Katvari” izdejos dejas Agra Daņiļēviča horeogrāfijā.  Koncertuzveduma otrajā daļā spēlēs grupas “Pērkons” un “Skyforger”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti