Lāčplēša dienā Rīgas Domā pirmatskaņos komponista Edgara Mākena darbu «11.11»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Orķestris "Rīga" un jauktais koris "Sōla" 11. novembrī pulksten 19.00 Rīgas Domā aicina uz Lāčplēša dienai veltīto koncertu "Ceļā uz Latviju", kurā skanēs arī komponista Edgara Mākena skaņdarba "11.11" pirmatskaņojum, informēja organizatori.

Kopā ar orķestri un kori uzstāsies solisti Annija Kristiāna Ādamsone (soprāns), Laura Grecka (mecosoprāns) un Aivars Osītis (kornete).

Koncertā skanēs komponista Edgara Mākena skaņdarba "11.11" pirmatskaņojums, ko diriģēs viens no koncerta diriģentiem Artūrs Oskars Mitrevics. "Jaundarbu iestudēšanai savā radošajā darbībā piešķiru sevišķu nozīmi – izbaudu gan iespēju sadarboties ar komponistu darba tapšanas procesā, gan arī visus izaicinājumus, kas rodas līdz ar faktu, ka mūzika iepriekš nav tikusi atskaņota. Sevišķs prieks, ka šoreiz šī arī ir iespēja atkal sadarboties gan ar orķestri "Rīga", gan ar Edgaru Mākenu. Varu teikt – būs spēcīgi un krāšņi!" atklāja Mitrevics.

Savukārt otrajam koncerta diriģentam Kasparam Ādamsonam uzticēta komponistes Selgas Mences oratorija "Laika vējos". "Komponiste savu lielformas opusu veidojusi kā apjomīgu un daudzšķautņainu Latvijas un tās vēstures atainojumu," stāstīja Ādamsons. "Līdztekus Kurzemes, Latgales un Rīgas muzikālajām gleznām klausītājiem būs iespēja ieskatīties arī sūrajās Latvijas vēstures lapaspusēs, kā arī rast pārdomu brīžus liriski klusinātajā mūzikas plūdumā. Deviņu daļu virknējumā dzirdam gan latviešu tautasdziesmu vārdus, gan oriģināldzeju, kas orķestra, kora un solistu sniegumā aizved muzikālā ceļojumā, kurā apjaušam Latvijas un mūsu pašu unikalitāti un dažādību."

Koncertā "Ceļā uz Latviju" skanēs arī a cappella dziesmas kora "Sōla" izpildījumā.

No 1. novembra bezmaksas biļetes var izņemt "Biļešu paradīzes" kasēs vai vietnē bilesuparadize.lv.

Šis ir viens no Rīgas pašvaldības organizētajiem valsts svētku mēneša pasākumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti