Kultūras ziņas

"Kilograms kultūras" vasaras kultūrliste

Kultūras ziņas

Jaunas izstādes Mūkusalas Mākslas salonā

"Uzcel savu baznīcu!" pulcē 5000 klausītāju

Labdarības koncerts «Uzcel savu baznīcu!» neviļus pārtapis par lielkoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bruknas muižas dārzā aizvadīts sestais labdarības koncerts “Uzcel savu baznīcu!”, kas mūziķa Renāra Kaupera rosināts nu jau pārtapis par lielkoncertu. Šogad tajā vāca līdzekļus Bruknas baznīcas otrās kārtas būvniecībai.

Pirms pieciem gadiem Bauskas novada Dāviņu pagastā esošajai Bruknas baznīcai tika ielikti pirmie pamatakmeņi. Tagad te regulāri notiek dievkalpojumi, koncerti un pirms dažām dienām pabeigta akmens grīda. Tas viss Bruknas Kalna svētību kopienas puišu un vīru rokām radīts, kuri tēva Andreja Mediņa vadībā šeit ar darbu izkļūst no atkarību slazda.

“Jāatzīst, ka šodien jau daudzi no tiem, kas izdarīja vissmagāko darbu – visas stalažas, akmeņus cēla, kala, mūrēja, veidoja kupolu – jau ir dzīvē,” saka Kalna svētību kopienas vadītājs, priesteris Andrejs Mediņš.

Šo gadu laikā internetā noskatītās un Armēnijā uzmērītās baznīcas celšanā roku pielikuši vairāk nekā 80 bijušie atkarīgie. “Ar katru flīzi, ko tu ieliec, tu ielicis daļiņu sevis un pēc tam tu uz to neskaties, kā uz baznīcu, kurai tu paej kādā pilsētā garām. Bet tu skaties uz savu darbu un baznīcu,” norāda Igors.

Šogad ikgadējā labdarības koncertā “Uzcel savu baznīcu!”, kas Bruknas muižas dārzu pieskandināja jau sesto reizi, tika vākti ziedojumi baznīcas otrās kārtas būvniecībai – stikla ejai, kas vienlaikus regulētu arī siltuma zudumu. “Mēs šogad gājām uz to, lai tas koncerts ir koncentrētāks: ir brīnišķīgi mūziķi uz skatuves, kas nemainās, ir koris “Laiks” no Liepājas un ir solisti, kas ik pa brīdim mainās, piesaka viens otru un tas dinamiski un raiti iet uz priekšu,” klāsta mūziķis Renārs Kaupers.

Daļai mūziķu labdarības koncerts kļuvis par ikgadēju tradīciju, bet ir arī jaunpienācēji - šovasar muzicējošajai saimei pievienojusies Elza Rozentāle un Aija Vītoliņa. “Es vienmēr esmu gribējusi šeit atbraukt un uzdziedāt, jo, jau iebraucot šeit, te ir īpaša atmosfēra un sajūta,” norāda Vītoliņa.

Arī daudziem klausītājiem, kuru šogad muižas dārzā bija vairāk nekā 5000, došanās uz koncertu Bruknā ir neatņemama vasaras sastāvdaļa, citi par to izlēmuši šogad. Te ierodas ar ģimenēm, un ņem līdzi pat četrkājainos draugus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti