Kultūras ziņas

"Cirque du Soleil" viesizrādes Rīgā

Kultūras ziņas

Paziņoti "Supernova 2020" finālisti

Elisso Bolkvadze – UNESCO miera māksliniece

Labdarības koncertā vāc līdzekļus riska grupas jauniešu radošajam centram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lielajā ģildē 16. janvārī uzstāsies pasaulslavenā gruzīnu izcelsmes Francijā dzīvojošā pianiste Elisso Bolkvadze. Viņa ir UNESCO Miera vēstnese, kurai piemīt talants ar mūzikas spēku vienot un vēlme palīdzēt. Arī Rīgā māksliniece uzstājas biedrības "Open" rīkotajā labdarības koncertā, lai palīdzētu savākt līdzekļus riska grupas jauniešu radošā centra izveidei.

Pasaulslavenā gruzīnu izcelsmes pianiste Elisso Bolkvadze pirmoreiz uzstāsies Lielajā ģildē biedrības "Open" rīkotajā labdarības koncertā.

Elisso Bolkvadze ir daudzu starptautisku pianistu konkursu uzvarētāja, saņēmusi vienu no prestižākajiem nacionālajiem apbalvojumiem Gruzijā - "Gruzijas valsts medaļu". Tur viņa vada arī labdarības organizāciju "Lira".

Koncertā Rīgā pianiste atskaņos Bēthovena, Šopēna un Prokofjeva skaņdarbus.

Biedrības "Open" vadītājs Edijs Klaišis stāsta, ka labdarības koncertam ir divi mērķi:

"Viens mērķis ir kultūras pieejamības veicināšana, un tāpēc biļešu cena ir simboliska, tie ir 5 eiro, un papildus mēs vācam līdzekļus radošā centra izveidei riska grupas jauniešiem. Tie ir jaunieši ar dažādām atkarībām, kuriem dažādas problēmas bijušas, jo šiem jauniešiem lielākā problēma ir tā, ka viņi jūtas nevajadzīgi."

Elisso Bolkvadze jau piecus gadus nes UNESCO piešķirto Miera mākslinieces goda titulu, tādēļ ar katru uzstāšanos cenšas veikt mūzikas diplomātes misiju.

"Es ticu, ticu, ka mūzika glābs pasauli, Bēthovens arī tam ticēja.

Mūzika ļoti daudz spēj paveikt, mūzika un kultūra kopumā ir tāds spēks, īpaša valoda, kas apvieno dažādu tautību cilvēkus ar atšķirīgu pasaules uztveri. Tāpēc, esmu pārliecināta, mūzikas valoda spēj mainīt pasauli, jo visu vieno cilvēks, tā gars, kuram nepieciešama mīlestība un absolūtais skaistums, kas ir mūzikā. Tāpēc mūzika ir jāizmanto kā universāla pasaules valoda, diplomātijai būtu tam jāpievērš lielāka uzmanība. Jo muzikālā diplomātija būtu cits līmenis un saskarsme ar cilvēkiem," uzsver mūziķe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti