Labdarības koncertā «Uzcel savu baznīcu!» muzicēs Igo, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks un citi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par tradīciju kļuvušajā labdarības lielkoncertā "Uzcel savu baznīcu!" Bruknas muižā šogad 6.jūlijā uzstāsies Igo, Ralfs Eilands un grupa "PeR", Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Andris Ērglis, Jānis Strazds, Ainars Virga, Dzintars Beitāns, Mārtiņš Burke-Burkevics, grupas "Putnu balle", "Willow Farm", "L.V. /NeParasts Bars" un citi.

Labdarības koncerts 6.jūlijā sāksies plkst. 17, bet Bruknas muižas vārti apmeklētājiem tiks vērti jau no plkst. 15, lai varētu novērtēt paveiktos darbus baznīcas būvniecībā, aplūkot Bruknas muižu un tās gleznaino apkārtni, kā arī piedalīties dažādās radošās darbnīcās. Par pasākuma neatņemamu tradīciju kļuvusi Bruknas muižas keramikas cepļa atvēršana, no kura dienasgaismā tiks celti trauki, kurus veidojusi "Kalnu svētības kopiena" sadarbojoties ar Latgales "Pūdnīku skūlu" un keramiķi Evaldu Vasilevski.

Labdarības akcija "Uzcel savu baznīcu!" aizsākās 2012.gadā un tās mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Tā vienkopus apvienojusi sabiedrībā zināmus mūziķus, māksliniekus un citu amatu lietpratējus, lai kopējiem spēkiem palīdzētu "Kalnu svētību kopienas" cilvēkiem uzcelt baznīcu. Ar šīs akcijas palīdzību piesaistīti ievērojami līdzekļi. Pērn koncertu "Uzcel savu baznīcu!" Bruknā apmeklēja 2000 apmeklētāju. Plānots, ka jau pavisam drīz kopējiem spēkiem jaunuzceltā baznīca vērs durvis.

"Bruknas muiža ir īpaša vieta Latvijas kartē. Tajā iespējams satikt un dzīvā veidā piedzīvot patiesu cilvēka gara spēku. Priesteris Andrejs Mediņš šeit izveidojis unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu, kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās pazudušiem ļaudīm. Reiz izpostītā Bruknas muiža šodien pārsteidz ar sakoptām ēkām un ļoti gleznainu apkārtni, kuru savām rokām, meklējot ceļu pie sevis paša, sakopuši atkarībās nonākušie ļaudis," par savu dalību projektā stāsta liepājniece, režisore Maija Kalniņa.

Bruknas muižas kungu māja atrodas Bauskas novada Dāviņu pagastā Iecavas upes krastā. Muižas kungu māja celta 18.gadsimtā. Kopš 2001.gada Bruknas muižā darbojas sabiedriska organizācija "Kalna svētību kopiena".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti