«Laba daba» tuvojas: «Sus Dungo» muzikālais ceļojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau no 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā „Laba daba” visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā septiņdesmit grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar „Laba daba” māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Vasarīgu, puķainu un smaidīgu noskaņu radio "Naba" studijā ienesa Diāna Sus no grupas „Sus Dungo”.

Feju vieglums mainās, bet nepazūd

Grupa „Sus Dungo” prot pārsteigt. Pēc pirmā albuma, pilna ar feju vieglumu un rotaļīgumu, šī gada pavasarī dienas gaismu ieraudzīja mazliet noslēpumainais un daudz jaudīgākais ieraksts „Down The River”, kurā vienotā stāstā iekļautas dziesmas angļu valodā. Tajā dzirdamais, Diānasprāt, ir muzikālās brīvības apliecinājums un neslēpj, ka ir iecere arī turpmākajos ierakstos turpināt radošos meklējumus: „Priekšstats par to, ka otrie ieraksti vienmēr mūziķiem ir grūtāki par pirmajiem, atbilst patiesībai. Tu vairāk saproti, ko tu dari, vēlies, lai nākamais ieraksts ir vēl labāks un foršāks! Varbūt mūsu trešais albums būs vēl atšķirīgāks, kas to lai zina!” Diāna aizrautīgi stāsta, ka ar koncertu palīdzību „Sus Dungo” meitenes mēģina pastāstīt, ka mūzikā ir iespējama daudzveidība.

Atbildot uz jautājumu, vai viņu mūzika ir kļuvusi skumjāka, viņa atzīst, ka par to ir daudz domājusi: „Gan jau, ka visiem mūziķiem, kas nespēlē popu, ir aktuāls šis jautājums, vai labai mūzikai obligāti jābūt skumjai un vai skumju klātesamība mūzikā ir laba”.

Brauciens cauri vasarai

Uz festivālu „Laba daba” grupa „Sus Dungo” dosies pa taisno no uzstāšanās Igaunijā, kaut arī īstā koncertturneja par godu jaunajam albumam sāksies rudenī. Par spīti intensīvajam uzstāšanās grafikam, Diāna norāda, ka arī mūziķiem festivālos izdodas atpūsties un baudīt kopējo gaisotni un viņai pašai šogad ir interese festivālā „Labadaba” dzirdēt vairākas apvienības, kuras klātienē var sastapt ļoti reti.

Solījums, ka katra „Sus Dungo” uzstāšanās ir īpaša un ar kaut ko atšķirīga, joprojām tiek turēts, tādēļ arī festivāla apmeklētāji bez jaukās grupas mūzikas var gaidīt ko īpašu: „Spēlēsim materiālu gan no iepriekšējā albuma, gan arī jaunākās dziesmas. Ir vērts nākt uz dažādām mūsu uzstāšanās reizēm, jo katru reizi tas ir kaut kas cits. Tā enerģija, kas būs „Labā dabā”, manuprāt, būs neaizvietojama!”

Atgādinām, ka iepazīties ar precīzāko festivāla „Laba daba” programmu var mājaslapā labadaba.lv, kā arī sekojot līdzi festivāla aktivitātēm sociālajos tīklos. Tiekamies labdabīgākajā šīs vasaras festivālā!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti