«Laba daba» tuvojas: «Skandinieku» sargātais skanējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau no 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā „Laba daba” visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā septiņdesmit grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar „Laba daba” māksliniekiem, kuri stāsta gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Šoreiz studijā uz sarunu aicināta folkloras kopa „Skandinieki”.

Mācīties no pagātnes

Nākamajā gadā folkloras kopai „Skandinieki” apritēs 40 gadu jubileja. Pa šo laiku ir mainījies gan repertuārs, gan dziedātāju un dalībnieku paaudzes, nemainīgai paliekot aizrautīgajai interesei par tautas mūzikas un kultūras mantojumu.

Sarunā „Skandinieku” pārstāve Zane stāsta, ka, viņuprāt, pieturoties pie senākā skanējuma, muzikāli iespējams iegūt daudz vairāk: „„Skandinieki” nesēž pie klasiskā repertuāra; katru gadu, katru laika posmu pievēršamies citam novadam. Mums ir tik milzīga tautas bagātība, katram novadam ir nianses mūzikas plūdumā, daudzveidībā, tā mūzika pat neprasa neko aranžēt, jo viņa ir ar savu īpašo skanējumu, ar savu būtību!”

Šogad „Skandinieku” uzmanības lokā ir Sēlijas novada tautas mūzika, kas nebūt nav viegls uzdevums ne izrunas ziņā, ne dziedāšanas ziņā.

Spēcīgo balsu jestrums

Ja dabā lielākie dziedātāji ir putni, tad festivālu „Laba daba” šogad ieskandinās vieni no lielākajiem dziedātājiem: „Mums visiem „Skandiniekos” ir izteikti spēcīgas balsis, ar padsmit cilvēku klātbūtni varam panākt kora skanējumu”, aizrautīgi stāsta Zane. Viņa arī atzīst, ka brīvdabas mūzikas festivālos lielākais izaicinājums ir sadarbība ar tehniku, jo paši ''Skandinieki'' smejas, ka viņiem esot fobija no mikrofoniem, ikdienā vairāk sanāk dziedāt bez tiem.

Festivāla „Laba daba” apmeklētājus sagaidīs patiešām jestra programma, kuras pamatā būs dažādas ziņģes, un arī paši folkloras kopas dalībnieki pēc uzstāšanās plāno palikt festivālā, lai baudītu dažādus muzikālos priekšnesumus; Zane šajā sakarā kā obligāti apmeklējamu min dūdu un bungu grupu „Auļi”.

Tiekamies muzikāli daudzveidīgākajā festivālā šovasar – „Laba daba”!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti