«Laba daba» tuvojas: «Martas asinis» prot iekustināt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau no 31. jūlija līdz 2. augustam mūzikas festivālā „Laba daba” visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā 70 grupu, muzikālo apvienību un dīdžeju uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio ''Naba'' piedāvā intervijas ar „Laba daba” māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan par nākotnes iecerēm. Pirms uzstāšanās festivālā radio Naba studijā paviesojās arī Aigars Valdmanis no grupas „Martas asinis”.

Patika pret festivāliem 

Nesen Latvijā veiktā aptauja ļāvusi ekspertiem secināt, ka dažādus festivālus šovasar plāno apmeklēt piektā daļa iedzīvotāju, un grupas „Martas asinis” ritma pavēlnieks, bundzinieks Aigars Valdmanis ir viens no tiem, kas šādai interesei par brīvdabas mūzikas pasākumiem ir dzīvs apliecinājums. „”Martas asinīm” šī būs otrā uzstāšanās festivālā, bet pats personīgi uz turieni braucu jau ceturto gadu”, sarunas laikā rēķina Aigars, papildus atzīdams, ka lielākais šarms ir iespējā dzirdēt daudzveidīgu mūziku, aiziet pastaigāties un kopumā justies brīvi. Festivālu apmeklēšana grupai ievieš arī sezonālas izmaiņas mūzikas radīšanā: „Vasarā sanāk tāda kā pauze, nāks mūsu ziemas depresīvais posms, tad vairāk var sēdēt mājās, mēģinājuma telpās pavadīt laiku”.

iekustināt nevar apstādināt 

Ja salīdzina ar grupām, kurām debijas albuma radīšana ieilgst desmit vai vairāk gadus, trīs puišu – Aigara Valdmaņa, Reiņa Jakobsona un Filipa Deruma – radošā sadarbība grupā „Martas asinis” savas elektrizēti piesātinātās mūzikas cienītājus ir spējusi iepriecināt jau ar vairākiem albumiem, no kuriem jaunākais, ieraksts ar nosaukumu „Sestais albums”, ietver sevī dziesmas, kuras kļuvušas par neatņemamu sastāvdaļu dažādās mājas ballītēs un alternatīvās mūzikas klubu diskotēkās. Tādēļ, atbildot uz jautājumu par to, ar kādu dzīvnieku Aigars visvairāk salīdzinātu grupas „Martas asinis” mūziku, viņš piemin lāci. „Lācis asociējas ar lēnīgu dzīvnieku, bet ja viņu iekustina, ir grūti to apstādināt. Tā ir arī ar mūziku! Mēs esam saistīti ar tādiem basiem, pa pusei rokmūzika, pa puse deju un indie mūzika”.

Nav šaubu par to, ka arī festivālā „Laba daba” „Martas asinis” spēs iekustināt klausītājus dejām, kas zina, varbūt par tikpat karstām, kā viņu dziesmā „Tas ir karsti”. Tiekamies karstās dejās labas mūzikas pavadībā festivālā „Laba daba”!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti