Rīta Panorāma

Turpinās sadursmes starp Izraēlas spēkiem un palestīniešiem

Rīta Panorāma

SDP kandidāts uz Vācijas kanclera amatu būs Olafs Šolcs

"La Scala" atsāk koncertdarbību

«La Scala» atsāk koncertdarbību pēc Covid-19 dīkstāves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pēc Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanas Itālijas pilsētā Milānā durvis vēris viens no pasaules slavenākajiem operas namiem – “La Scala”.

Pirmajā koncertā tika izpildīti Džuzepes Verdi, Henrija Pērsela un Ričarda Vāgnera sacerētā mūzika.  

Ar norvēģu soprāna Lises Davidsenas debiju operā svinēta dubultatgriešanās - ne tikai pie skatītājiem Covid-19 laikā, bet arī 75. gadadiena, kad notika pirmais koncerts pēc atjaunošanas, beidzoties 2. Pasaules karam, kura laikā vēsturisko namu sabombardēja pīšļos.

"Fakts, ka "La Scala" šodien var atsākt darbu un dot šo cerības zīmi, ir skaists, un ir skaisti, ka tieši šajā dienā," izteicās "La Scala" pārraugs Dominiks Mejers.

"Mēs visi esam bijuši tumsā vairāk nekā gadu, un mums visiem ir nepieciešams vismaz ieskatīties tuneļa galā, un skaņdarbs "Va pensiero" dod šo gaismu," sacīja diriģents Rikardo Šaijī.

Operas nama pārstāvji informēja, ka piespiedu pauze ilga 199 dienas. Koncertsezona parasti tiek sākta 7. decembrī, bet pērn Covid-19 pandēmijas dēļ atklāšanu atlika.

Tiesa, arī patlaban nākas ievērot stingrus profilakses pasākumus, un koncertu varēja apmeklēt tikai apmēram 500 cilvēku jeb ceturtā daļa no parastā mūzikas mīļotāju skaita. Mainīts arī sēdvietu izvietojums, lai klausītāji un mūziķi varētu ievērot sociālās distancēšanās prasības.

Koncertu rīkotāji arī norāda, ka pasākumi sāksies ātrāk nekā parasti, lai apmeklētāji varētu nokļūt mājās līdz pulksten 10.00 vakarā, kad stājas spēkā komandantstundas režīms.  

Opernama atvēršana aizkustinājusi daudzus Itālijas iedzīvotājus, kuri, salīdzinājumā ar citām valstīm, piedzīvojuši vienas no vissmagākajām vīrusa dienām.

Koronavīruss Itālijā prasījis vairāk nekā 100 000 cilvēku dzīvību, un ik dienu joprojām inficējas vairāki tūkstoši cilvēku. Un kaut arī kultūras dzīve pamazām atjaunojas, daudzi ierobežojumi joprojām paliek spēkā. Arī slavenajā "La Scala", kā stāsta aculiecinieki, kafejnīcas arvien ir slēgtas, un šampanieša glāzes vietā skatītāji starpbrīdī var tikt pie roku dezinfekcijas līdzekļa un vai jaunas maskas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti