Kultūrtelpās «Stropi» muzicē «Jakob Noiman Festival band» un «Dzelzs vilks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mobilajās kultūrtelpās Stropi Mežaparkā un Ķengaragā šonedēļ gaidāma piesātināta koncertdzīve – Mazjumpravas muižas teritorijā uzstāsies komponista Jēkaba Nīmaņa ilggadēji vadītais kolektīvs Jakob Noiman Festival Band, savukārt Mežaparkā gaidāms grupas Dzelzs vilks šovasar vienīgais akustiskais koncerts.

Trešdienas, 9. augusta, vakarā kultūrtelpā Mans Ķengarags plkst. 19.00 uz pāris stundu muzikālu ceļojumu aicina Jakob Noiman Festival Band.

“Divdaļīgā koncerta laikā daļu repertuāra veidos Balkānu reģiona un ebreju mūzikas noskaņas, kā arī citu pasaules tautu mūzikas tēmas, pat tik mazas tautas kā latviešu. Skanēs arī mani oriģināldarbi, turklāt gaidāms arī pa kādam pirmatskaņojumam.

Šīs mūzikas pavadījumā ir iespējams, piemēram, dejot, raudāt, smieties un skūpstīties,” atzīst Jēkabs Nīmanis.

Savukārt 11. augusta vakarā plkst.19.00 kultūrtelpā Mans Mežaparks ar akustisko koncertu uzstāsies grupa Dzelzs vilks.

Piektdienas pievakarē Mežaparkā uzstāsimies bez milzu dārdoņas, ar dažiem vadiem un mikrofoniem, kaut nav izslēgts, ka patrokšņosim arī bez visa tā.

Būs dziesmas lieliem un mazākiem vilkiem, dziesmas tiem, kas no dzelzs, un tiem, kas drusku pūkaini. Jaunas un pavisam aizmirstas, dziesmas, ko dziedāt mežā, parkā un stropā! atklāj Juris Kaukulis.

Radošās kultūrtelpas Stropi ir viens no Latvijas  valsts simtgades projektiem, kas iekļauts galvaspilsētas programmā. Sezonas laikā Stropos kopumā notiek vairāk nekā 70 kultūras, mākslas, izklaides, aktīvā dzīvesveida un sporta pasākumi. Iedzīvotāji var apmeklēt gan koncertus un dzejas lasījumus, gan diskusijas ar sabiedrībā pazīstamiem dažādu nozaru speciālistiem. Līdztekus ikkatrs var piedalīties mākslinieku plenēros, iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, kas adresēti bērniem, kā arī līdzdarboties citās radošajās un sporta aktivitātēs.

Kultūrtelpas „Stropi” atrodas Ķengaragā Mazjumpravas muižas teritorijā un Mežaparkā -  Janševska prospekta un Atpūtas alejas krustojumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti