Kultūrtelpā «M/Darbnīca» uzstāsies meksikāņu džeza mūziķe Fuensanta Mendeza

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kultūrtelpā "M/Darbnīca" 11. decembrī uzstāsies meksikāņu dziedātāja, kontrabasiste un komponiste Fuensanta Mendeza, informēja organizatori.

Fuensantas Mendezas novatoriskajā mūzikā dažādu latīņamerikāņu ritmu ietvarā tiek apdziedāti un apspēlēti dažādi dabas elementi. Mendeza absolvējusi Amsterdamas Konservatoriju, uzstājusies gan Meksikā, gan daudzās Eiropas valstīs. Rīgā viņa koncertēs kopā ar itāļu dziedātāju Martu Arpini un latviešu dziedātāju Līvu Dumpi, kuras piespēlēs taustiņinstrumentus un perkusijas. Mendeza uzstājoties meistarīgi izmanto arī skaņas cilpu mašīnu, kā arī mēdz uzspēlēt haranu jeb nelielu ģitārveida meksikāņu akustisko stīgu instrumentu. Koncerts 11. decembrī sāksies pulksten 19.00.

Arī citos vakaros "M/Darbnīcā" šonedēļ ieplānoti mūzikas un kultūrvides notikumi.

7. decembrī savas nesen klajā nākušās plates "Acclivity" programmu piedāvās pianists Vestards Šimkus kopā ar avangarda džeza trio "Endless Roar", kurā apvienojušies latviešu kontrabasists Staņislavs Judins un Latvijā dzīvojošie ārvalstu mūziķi: lietuviešu saksofonists Arvīds Kazlausks un singapūriešu-amerikāņu sitaminstrumentālists Džeikins Pūsons. 

8. decembrī norisināsies kino vakars, kas būs veltīts Toma Harjo spēlfilmai "Sēklis". Jaunā Rīgas teātra aktiera un fotogrāfa Toma Harjo debija pilnmetrāžas aktierkino tapusi Pāvilostā kopā ar kursabiedriem, veidojot trīs dažādas romantisko attiecību vinjetes. Lomas filmā atveido aktieri Agate Krista, Jānis Grūtups, Marta Lovisa, Matīss Ozols, Sabīne Tīkmane un arī pats Harjo. Pēc filmas noskatīšanās notiks tikšanās ar filmas veidotājiem.

9. decembrī norisināsies starptautiskā literatūras festivāla "Prozas lasījumi" vakars "Mans stāsts", ko vadīs Inga Žolude  un kurā piedalīsies Gunta Barbāne, Ieva Būmane, Guntars Ceravs, Santa Igaune, Agnese Irmeja, Santa Kapakle, Laura Lapiņa, Sanita Rubene, Vineta Stīpniece, Edijs Šauers, Māra Upmane-Holšteine un Ivonna Zīle. Autordarbi tapuši rakstnieces Ingas Žoludes vadītajā rakstniecības meistardarbnīcā "Manas grāmatas stāsts". Autori ar saviem stāstiem iepazīstinās piecminūšu lasījumos. Par muzikālo pavadījumu parūpēsies Māra Upmane-Holšteine un Melisa Debora Kaškura.

10. decembrī uzstāsies džeza kvintets "Lowland Quintet", kurā apvienojušies Hāgas Karaliskās konservatorijas studenti no Latvijas, Itālijas un Indijas. Koncertprogrammā iekļauti tādi Mailza Deivisa, Ārta Blekija un citu džeza lielmeistaru skaņdarbi, kas vislabāk izceļ kvinteta instrumentālistu spēcīgākās īpašības. "Lowland Quintet" muzicē latviešu trompetists Kristians Kalva un bundzinieks Dāvids Dāvis Eglītis, kā arī itāļu saksofonists Pjetro Mirabasi, itāļu ģitārists Emiliano Roka un indiešu kontrabasists Arjuns Ramdass.

"Turpinām cītīgi piedomāt pie kultūrpasākumu saturiskās dažādības," saka kultūrtelpas "M/Darbnīca" radošā direktore un vadītāja Maija Moira Mazanova. "Tas gan pašiem, gan mūsu viesiem rada piesātinātu un regulāru mūsdienu kultūrvidi, kas arī ir mūsu kultūrtelpas radošais mērķis. Lielāko uzsvaru, protams, joprojām liekam uz džeza pasaulei tuvu dzīvojošu mūziku. Decembris mums ir svētku mēnesis, un dažādi pasākumi notiks gandrīz katru dienu, tādēļ aicinu kultūrmīļus sekot līdzi notikumu kalendāram!"

Kultūrtelpā "M/Darbnīcā" darbojas arī izstāžu zāle "M/Gallery", kurā atklāta 19 Latvijas jauno mākslinieku izstāde "Christmas Edition Vol. 2".

Kultūrtelpa "M/Darbnīca" atrodas Aristīda Briāna ielā 9, fon Stricka villas kvartālā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti