Kultūras ziņas

Raimonda Paula un LNSO Vecgada koncerts

Kultūras ziņas

Noslēdzas Džemmas Skulmes jubilejas gads

"Ziemeļblāzmā" skan operete

Kultūras pils «Ziemeļblāzma» gadu mijā kļūst par operetes namu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Aizvadot veco gadu, kultūras pils "Ziemeļblāzma" kļūst par operetes namu. Tur skanēs dziesmas no labi zināmās Imanta Kalniņa dziesmuspēles "No saldenās pudeles", Raimonda Paula operetes "Māsa Kerija" un citiem muzikāliem uzvedumiem. Tāpat rīkotāji, Latvijas Operetes fonds, sarūpējis fragmentus no vēl topošas Paula Abrahama operetes "Balle Savojā" latviešu mākslinieku atskaņojumā.

28., 29. un 30.decembrī plkst. 18 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks operetes Jaungada koncerti "No Rīgas līdz Vīnei" ar plaši zināmu latviešu un aizrobežu operešu mūziku. Skatītājus priecēs solisti Evita Zālīte, Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris Jolanta Strikaite, Emīls Kivlenieks, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Artūrs Mangulis, Juris Vizbulis, Operetes dejotāji un orķestris Guntara Bernāta vadībā.

Agija Ozoliņa-Kozlovska, Latvijas operetes fonda vadītāja, pauž: "Koncerta programma veidota ievērojot skatītāju izteiktās vēlēšanās, iekļaujot Latvijas operetes fonda veidoto izrāžu un Operetes festivāla muzikālā materiāla virsotnes, līdz ar to Jaungada priekšvakarā koncertos "No Rīgas līdz Vīnei" varēs baudīt latviešu un pasaules operešu klasiķu mūziku. Operetes Jaungada koncertus nu jau otro gadu veidojam kā gada noslēguma muzikālu sarīkojumu svētku noskaņai."

Koncertos skanēs latviešu un pasaules operetes un mūziklu hiti, tostarp Arvīda Žilinska "Peld lielā jūrā lasis" no operetes "Dzintarkrasta puiši", "Anneles valsis" no Elgas Igenbergas operetes "Annele", "Auces un Marijas duets" no Imanta Kalniņa dziesmuspēles "No saldenās pudeles", dziesmas no Raimonda Paula dziesmuspēles "Pāri, kas dabonas", numuri no Franča Lehāra operetes "Jautrā atraitne", "Homonoja čardašs" no Johana Štrausa operetes "Čigānu barons", "Tev pieder mana sirds" no Franča Lehāra operetes "Smaidu zeme", fragmenti no Žaka Ofenbaha operetes "Perikola", Johana Štrausa mūzika un citi.

Klausītāji dažādos koncertos varēs vērot dažādas skaņdarba interpretācijas. Koncertus vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva, koncerta režisors ir Valdis Lūriņš, muzikālais vadītājs un Operetes orķestra diriģents - Guntars Bernāts, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece - Jurate Jurjāne-Silakaktiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti