Kuldīgā sākas Davidova čellistu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jau šajā nedēļas nogalē, 30.aprīlī, Kuldīgā sāksies un līdz 8.maijam norisināsies Kārļa Davidova 9. starptautiskais čellistu konkurss.

Konkursā  četrās vecuma grupās – „Cerība”, „A”, „B” un”C” – trīs kārtās sacentīsies vairāk nekā 40 jaunie čellisti no Latvijas, Krievijas, Dienvidkorejas, Baltkrievijas, Igaunijas, Bulgārijas, Ķīnas, Itālijas, Spānijas, Taizemes, Polijas un ASV.

Konkursa programmā iekļauta gan Kuldīgā dzimušā slavenā čellista, komponista un pedagoga Kārļa Davidova mūzika, gan J. S. Baha, D. Poppera, K.Sensānsa, D.  Šostakoviča, A. Dvoržaka, L.Bokerīni un citu komponistu skaņdarbi čellam.

Jau vēstīts, ka konkursa balvu fonds ir 5000 eiro, un par labāko J.S. Baha skaņdarba interpretāciju papildus tiks piešķirtas trīs Kuldīgas novadnieka, profesora Leo Maija ģimenes balvas.

Konkursu vērtēs starptautiska žūrija, ko veido pazīstami pedagogi un izpildītājmākslinieki – čellists un pedagogs, slavenā čellista Rostropoviča audzēknis un mūzikas tradīciju turpinātājs Stefans Popovs no Anglijas,  daudzu starptautisku konkursu laureāts, izcils kamermūziķis, Hanoveras Mūzikas, teātra un mediju augstskolas profesors Leonīds Gorohovs no Vācijas, Seulas Kamerorķestra ilggadējā čelliste un pedagoģe Hjonvona Čana no Dienvidkorejas un konkursa patronese, pazīstamā latviešu čelliste un pedagoģe, profesore Eleonora Testeļeca.

Konkursa dalībnieku sniegumu būs iespējams baudīt ceturtdien, 5. maijā, plkst. 20, kad klausītāji aicināti uz Davidova piemiņas koncertu Kuldīgas mākslas namā, kā arī sestdien, 7.maijā, plkst. 18, kad notiks konkursa noslēguma koncerts Kuldīgas kultūras centrā, kur laureāti uzstāsies kopā ar orķestri „Sinfonia Concertante” diriģenta Andra Vecumnieka vadībā. 

Konkursa izpildproducents šogad ir pazīstamais latviešu čellists un komponists Kārlis Auzāns, kurš pats savulaik startējis konkursā un tajā arī uzvarējis.

Kārlim Auzānam uzticēts diriģēt čellistu orķestri Kārļa Davidova piemiņas koncertā, kura noslēgumā izskanēs Davidova skaņdarbs “Lūgšana” un latviešu komponista J.Mediņa “Ārija”. Tas ir koncerta visemocionālākais mirklis, kad kopā muzicē visi konkursa dalībnieki, pieaicinātie mūziķi un pedagogi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti