Dienas ziņas

Koktēlnieks Gatis Selderiņš neizjūt krīzi

Dienas ziņas

Tapusi jauna latgaliešu dokumentālā filma

Kuldīga dāvā tiešraides koncertus

Kuldīga dāvā tiešraides koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kā iepriecināt cilvēkus laikā, kad apsīkuši kultūras pasākumi un nevaram satikties klātienē, kā atbalstīt mūziķus - domājot par šiem jautājumiem, Kuldīgā nolemts rīkot tiešraides koncertus. Sešu koncertu ciklam dots nosaukums “Kuldīgas vecpilsētas koncertzāle”, ļaujot katrā ieraudzīt arī mazpilsētas šarmu. Koncertos priecēs dažādu mūzikas žanru pārstāvji, pirmais no tiem jau aizvadīts ar Kuldīgas grupas “Montana” uzstāšanos.  

Kuldīga, kas allaž lepojusies ar plašiem, radošiem un cilvēku iecienītiem pasākumiem, ir pieklususi, un tās skaistumu brauc baudīt daudz mazāk cilvēku.

Tomēr arī šai situācijā kultūras darbinieki nav nolaiduši rokas un domājuši, kā cilvēkiem dāvāt prieku. Tā radusies ideja par tiešraides koncertiem, kuri tiktu translēti Kuldīgas pašvaldības “Youtube” kanālā un “Facebook” kontā un kuros parādīt gan mazpilsētas šarmu, gan iesaistīt Kuldīgas mūziķus, kuriem šis ir dīkstāves laiks.

“Šī ir iespēja arī atgādināt, ka viņu klausītāji, skatītāji viņus gaida atpakaļ un ar viņiem tiktos kaut vai virtuālajā vidē, tas veicina kopības sajūtu, ko nav iespējas gūt nekādi citādi,” stāstīja Kuldīgas novada pašvaldības kultūras speciāliste Agnese Lapsiņa.

Kopumā paredzēti seši koncerti. Ciklam dots vienots nosaukums “Kuldīgas vecpilsētas koncertzāle”.

Katrs no tiem notiks citā vietā, kas raksturīga Kuldīgai. Pirmais no koncertiem jau aizvadīts. Tajā muzicēja grupa “Montana”, kas sev raksturīgā jautrā noskaņā izpildīja zināmus popmūzikas darbus.

“Mēģinājām to raksturiņu dabūt ārā, lai interesantāk, lai pateiktu, vasara, dunduri, kaijas, jūras,” stāstīja grupas “Montana” dalībnieks Mārtiņš Burke-Burkevics.

Grupu pirms četriem gadiem kopā sasaucis bijušais grupas R.A.P. mūziķis, uzņēmējs Artis Rozītis. Pirmais koncerts notika vietā, kur pirms ārkārtējās situācijas darbojās viņa bārs klubs “Stender’s”. Šī ir vēsturiska ēka, tā celta 18. gadsimtā un bijusi labības noliktava.  

“Ieja gaužām atbalstāma, jo īpaši šajos laikos, kad kultūra, mūzika, ballītes un izklaide apslāpētas, tad cilvēkiem ir iespēja pie datora, telefona vai zilā ekrāna izbaudīt kaut kādu klātesamību tam visam,” pauda Rozītis.

Tiešraides koncerti plānoti līdz 15. maijam. Tie interesentus priecēs arī 1. maija svētkos, Latvijas neatkarības atjaunošanas dienā un Mātes dienā. Koncertus organizē Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar Kuldīgas aktīvās atpūtas centru.

KONTEKSTS:

Koncerti, izrādes un citi masu pasākumi Latvijā ir aizliegti kopš marta vidus, kad  Covid-19 izplatības ierobežošanai nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru 7. aprīlī pagarināja vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti