Dienas ziņas

Trīskārša mātes mīlestība

Dienas ziņas

Tabores pamatskolā svin Eiropas dienu

Kuldīgā aizvadīts starptautisks čellistu konkurss

Kuldīgā aizvadīts starptautiskais čellistu konkurss

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Neredzēti liels dalībnieku skaits un spožs sniegums – tā par nupat Kuldīgā aizvadīto Kārļa Davidova 9.starptautisko čellistu konkursu saka tā rīkotāji un žūrija. Šis ir vienīgais jauno čellistu konkurss Baltijas valstīs, tāpēc arvien vairāk piesaista dalībniekus no ārvalstīm. Jauniešiem tā ir iespēja ne tikai mēroties spēles prasmē, bet arī meistarklasēs starptautiski atzītu skolotāju vadībā attīstīt savu meistarību.

Tieši talantīgā komponista, krievu čello skolas izpildītājmākslas pamatlicēja un izcilā skolotāja Kārļa Davidova vārds Kuldīgā uz konkursu kopā sasaucis 40 topošos čellistus no 12 pasaules valstīm. Kārlis Davidovs 1838.gadā dzimis Kuldīgā, un viņa vārdā nosauktu čellistu konkursu Kuldīgā sāka organizēt 2000.gadā. Tas notiek reizi divos gados, un šī bija devītā konkursa reize. Šai laikā konkurss audzis gan skaitliski, gan kļuvis arvien prestižāks. Mūziķis un čellists Kārlis Auzāns, kurš pats reiz startējis šai konkursā, nu ir tā izpildproducents. 

"Šī konkursa lielais bonuss mums ir ļoti spēcīga žūrija, kas ir noteicošākais konkursa kvalitātes un līmeņa rādītājs, tad arī konkurss ir spēcīgs tēlā," saka konkursa izpildproducents Kārlis Auzāns.

Šoreiz pirmo reizi konkursā piedalījās dalībnieki no Dienvidkorejas, papildinot arī žūrijas sastāvu.

"Šis konkurss ir ļoti labs čellistiem, kas vēlas kļūt par labiem māksliniekiem. Mēs ļoti gatavojāmies, lai te piedalītos," norāda žūrijas pārstāve Hjonvona Čana no Dienvidkorejas. "Te dalībnieki spēlēja dažādos stilos, veidojot atšķirīgu skanējumu, bet šī reģiona audzēkņi veido tik dziļu skaņu, man tā ļoti patīk, vienam no otra mums ir daudz ko mācīties."

Konkursa dalībnieki ne tikai sacentās savā varēšanā četrās vecuma grupās, bet arī piedalījās meistarklasēs. Konkursa laureāti saņēma naudas balvas. Pateicības bija arī par labāko Davidova un Johana Sebastiana Baha skaņdarba interpretāciju. Jaunieši atzīst – konkurss prasa nopietnu darbu.

"Es gatavojos šim konkursam aptuveni četrus mēnešus, trenēju tehniku, muzikālo domāšanu. Te ir daudzi konkursanti vienādi labā līmenī, tas ir fantastiski," atzīst dalībnieks Momčils Pandevs no Bulgārijas.

"Tie konkursi man ir kā iemesls kaut ko sasniegt dzīvē, citādi tā vienmuļi sanāk," saka dalībniece Anna Katrīna Paukšēna no Latvijas.

Šai reizē visvairāk laurus plūca Dienvidkorejas un Ķīnas čellisti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti