Rīta Panorāma

"Citādas debesis, tā pati dvēsele" Ausmas Kantānes dāvana sev dzimšanas dienā

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar akordeonisti Kseniju Sidorovu un koncertzāles "Lielais dzintars" direktori Baibu Boži

Ksenija Sidorova: Ar nepacietību gaidu dienu, kad spēlēšu Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šajā sestdienā, 12.novembrī, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” atzīmēs viena gada jubileju. Koncertā uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris, par brīnumbērnu dēvētais vijolnieks Daņiils Bulajevs un pasaulē atzītā akordeoniste Ksenija Sidorova, kura Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzīst, ka ir ļoti priecīga, ka beidzot uzstāsies Liepājā.

„Man ir liels prieks būt aicinātai atbraukt uz Liepāju. Tā būs mana pirmā reize šajā pilsētā. Esmu ļoti daudz dzirdējusi par zāles akustiku, un man ļoti gribas tur atvest savu mūziku un pamēģināt, kā gan tur skanēs akordeons. Tāpēc es ļoti gaidu šo dienu, kad varēšu sastrādāties ar orķestri un diriģentu,” stāsta Sidorova.

Koncertā akordeoniste spēlēs Astora Pjacolla koncertu „Akonkagva”, kā arī Žorža Bizē - „Karmenu” Joahima Šmaisera aranžējumā.

Savukārt koncerta pirmajā daļā uzstāsies šobrīd par brīnumbērnu dēvētais 12 gadus vecais vijolnieks Daņiils Bulajevs. „Viņš drosmīgi ar lielo simfonisko orķestri izpildīs Nikolo Paganīni  1.vijoļkoncertu. Es domāju, ka tas ir drosmīgs solis un mūsu apzināta vēlme sniegt iespēju koncertēt jaunajiem talantiem,” uzsver Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” direktore Baiba Bože.

Koncertā uzstāsies arī Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti