Krogā «Zobens un lemess» sestdien notiks viduslaiku galda spēļu turnīrs un koncertēs grupa «Rūsa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

18. maija pievakarē kroga “Zobens un lemess” (A. Briāna ielā 10, Rīga) pagalmā valdīs azarts, spēle un roks. Apmeklētāji varēs ievingrināt roku viduslaiku galda spēlēs, bet vakara noslēgumā - izlocīt kājas ņiprā rokenrolā grupas “Rūsa” pusakustiskajā koncertā, vēstīja pasākuma organizatori.

Turpinot aprīļa vidū iedibināto praksi rīkot āra pasākumus, krogs “Zobens un lemess'', tautā saukts par zobenkrogu, aicina uz pasākumu, kura ieskaņā pirmo reizi radošajā kvartālā notiks viduslaiku galda spēļu turnīrs, ko vadīs vēstures rekonstrukcijas kustības dalībnieki no “Exercitus Rigensis”. 

“Spēlēsim divas aizraujošas viduslaiku galda spēles – “Kauli”, “Dzirnavas” u.c. Aicināts piedalīties ikviens interesents, turklāt turnīra uzvarētājiem būsim sarūpējuši arī interesantas balvas,”  informē biedrības “Exercitus Rigensis” vadītājs Juris Nečajevs. Kauliņspēle - roku izveicības pārbaudījums - jau guvusi plašu atsaucību festivāla “Zobens un lemess” apmeklētāju lokā.

Savukārt vakara izskaņā uz pagalma skatuves kāps grupa  “Rūsa”. Ja gadījuma nosaukums vēl mīkla, te noder grupas dzinējspēka, motora, dziesmu un tekstu autors Viestura Polikarpa vēstījums – ar grupas nosaukumu nav domāta metāla korozija, bet gan dabas parādība: "Kad vasaras beigās redz rūsu liesmojam, tad rūsa krītot un briedinot labību" (tautas ticējums).

Sākums pl. 19.00, kad sāksies viduslaiku galda spēļu turnīrs. Krogs un pagalms apmeklētājiem atvērts no pulksten 15.00. Savukārt grupa “Rūsa”  uzstāsies ap pulksten 21 vakarā. Ieeja brīva.

Par #zobenkrogs

Šogad martā krogs “Zobens un lemess” nosvinēja divu gadu jubileju. Krogs cieši saistīts ar brīvdabas festivālu ”Zobens un lemess”, tā gaisotni, publiku, mūzikas un arī amatalus izvēli, vienkopus pulcējot folkmūzikas un folkroka, kā arī alternatīvas mūzikas smagākā gala klausītājus, gan citādi domājošos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti