Kritiķis: Pučīni sader ar Kristīni Opolais kā cimds ar roku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

„Pučīni sader ar Kristīni Opolais kā cimds ar roku,” (Puccini fits Kristine Opolais like a glove) tā pēc Kristīnes Opolais uzstāšanās Toskas lomā Karaliskajā Covent Garden operā raksta kritiķis Marks Pullingers.

20., 23. un 26.martā Kristīne Opolais dzied titullomu Džakomo Pučīni operas „Toska” iestudējumā Londonas Karaliskajā Covent Garden operā. Pēc pirmās izrādes jau saņemta cildinošas atsauksmes vietnē opera-britannia.com.

Marks Pullingers recenzijā atzīmē, ka nevar iedomāties nevienu atbilstošāku soprānu šai lomai, slavē Kristīnes Opolais balss skanējumu kulminācijas brīžos, kas ir pārāks par citiem soprāniem, kuri dzirdēti iepriekšējās sezonās. Slavenajā ārijā „Vissi d’arte” dziedātāja parādījusi „aizkustinošu ievainojamību”, kas muzikāli atklājies „pasakainajās garajās frāzēs un piesātinātajā tonī”. Ar cildinošiem epitetiem raksturotas arī citas Kristīnes Opolais vokālās un aktieriskās kvalitātes.

Jāatgādina, ka šī ir spoža Kristīnes Opolais atgriešanās prestižajā opernamā pēc viņas sensacionālās debijas titullomā Pučīni operā „Madama Butterfly” 2011.gadā.

„Esmu bezgala laimīga atkal atgriezties šajā opernamā, kur mani tik atsaucīgi uzņēma pirms diviem gadiem," pēc pirmās izrādes stāsta Kristīne Opolais. "Publika nav mainījusies, un pirmā „Toskas” izrāde aizritēja fantastiski. Man ļoti paveicies ar skatuves partneriem – vokāli un skatuvisko kolorīto Mihaelu Folli (Michael Volle) un neticami jūtīgo, emocionālo korejiešu dramatisko tenoru Jonhūnu Lī (Yonghoon Lee). Ar viņu jau sastapos Milānas La Scala, kur dziedājām vienā iestudējumā, bet ne tiešā skatuviskā partnerībā.” Māksliniece atzīst, ka mūsdienās tas ir retums, ja skatuves partneri „nēsā tevi uz rokām un elpo vienā ritmā”, operas stāstu izdzīvojot pa īstam. „Dziedāt uz vienas skatuves ar šādiem partneriem ir īsta dāvana! Tieši tāpēc es tik ļoti gaidu sadarbību ar Jonasu Kaufmani.”

Jāatzīmē, ka 2013./2014.gada sezonā Kristīne Opolais Covent Garden teātrī debitēs titullomā Pučīni operā „Manona Lesko”. De Grijē lomā iejutīsies Jonass Kaufmanis (Jonas Kaufmann), bet pie diriģenta pults būs Antonio Papano (Antonio Pappano). Jau šobrīd zināms, ka operas iestudējums tiks izdots arī DVD formātā.

Tikmēr klajā nācis DVD ar Pētera Čaikovska operas „Jevgeņijs Oņegins” ierakstu Valensijas operā Spānijā, kur 2011.gadā Kristīne Opolais dziedāja Tatjanas lomu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti