Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets koncertēs Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Apceļojuši Eiropas koncertzāles un apbūruši publiku ar savu virtuozo un izjusto instrumenta spēli, “Duo LV” mūziķi Kristīne Balanas un Andrejs Osokins augustā koncertēs kopā vairākās Latvijas pilsētās, atskaņojot Bēthovena, Prokofjeva, Ļutoslavska kamermūzikas lappuses, informē koncerttures organizatori.

Angļu kritiķi laikrakstā “The Times” novērtējuši Kristīnes Balanas vienreizējo vijolspēles virtuozitāti un pārliecinošo sniegumu. Savukārt laikraksts "The Independant" uzsver Andreja Osokina hipnotizējošo personības pievilcību, apbrīnas vērto intelektu un ekspresīvo skaņu krāsu paleti.

Abi latviešu mūziķi ir spožas personības, kas izpelnījušies publikas mīlestību gan Latvijā, gan ārpus tās. Viņu kopīgā sadarbība sākusies 2009. gadā,  studējot Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Vienotu māksliniecisko vērtību dzīti, duets “Duo LV” sniedz koncertus Lielbritānijā un Latvijā.

Viņus interesē Bēthovena, Brāmsa, Šūmaņa un Prokofjeva partitūras, kā arī retāk atskaņojami latviešu komponistu darbi un to popularizēšana pasaulē.

Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets pauž profesionalitāti un virtuozitāti. Viņi iedziļinās komponista pasaulē un atklāj personības unikālās šķautnes un sniedzot saviem klausītājiem pārdomātas un individualizētas skaņdarbu interpretācijas.

Aizvadītajā koncertsezonā Kristīnes Balanas interpretācijā ir izskanējuši daudzi spilgti vijolkoncerti, tostarp Elgāra, Mendelszona, Prokofjeva koncerti kopā ar Londonas filharmonijas orķestri, Parīzes kamerorķestri, orķestri “Israel Camerata” un citiem mūziķiem. Savukārt Andrejs Osokins koncertējis Berlīnes filharmonijā, “La Verdi” zālē Milānā, “Alte Oper” Frankfurtē, bet Latvijā nupat saņēmis publikas nerimstošās stāvovācijas koncertā “Trīs Osokini Jūrmalā”.

“Duo LV” tuvākie koncerti Latvijā:

23. augustā Smiltenes kultūras centrā

24. augustā kultūras centrā “Berģi”

25. augustā Saldus Mūzikas un mākslas skolā

26. augustā Ropažu Kultūras un izglītības centrā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti