Kultūras ziņas

Atklātas Indonēzijas kultūras dienas

Kultūras ziņas

No Rīgas Krievu teātra uz Sanktpēterburgu

Kristīne Opolais koncertēs Latvijā

Kristīne Opolais koncertēs Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mūsu starptautiski pieprasīto operzvaigzni Kristīni Opolais šobrīd vieglāk būtu dzirdēt Ņujorkas Metropolitenā, Koventgārdenā, Vīnē vai Berlīnē, taču tas mainīsies, jo gada otrajā pusē Kristīne Opolais sniegs solokoncertus Liepājas “Lielajā dzintarā”, Rēzeknes “Gorā” un Latvijas Nacionālajā operā.

Ar Kristīnes Opolais solo koncertiem Latvijā darbību sāks Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds.

Fonds rudenī piedāvās dziedātājas Kristīnes Opolais koncertus Rīgā, Liepājā un Rēzeknē. 30.septembrī koncerts notiks Liepājā koncertzālē “Lielais dzintars”, 2.oktobrī - Latgales vēstniecībā "Gors" Rēzeknē un 4.oktobrī - Latvijas Nacionālajā operā.

Koncertos Kristīne Opolais muzicēs kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Tajos skanēs ārijas un instrumentālās epizodes no Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Pjetro Maskanji, Kamila Sensānsa, Frančesko Čilea un Alfredo Katalani zināmām un arī mazpazīstamām operām.

Andreja Žagara kultūras atbalsta un attīstības fonds dibināts ar mērķi veicināt un attīstīt augstas raudzes kultūras projektus, īpaši izceļot mūzikas un mākslas nozares, piesaistot valsts, mecenātu un Eiropas fondu finansējumu. Fonda mērķis ir ilgtermiņā īstenot kultūras artefaktu rašanos un dzīvotspēju.

"Pēc aiziešanas no operas man joprojām ir ambīcijas uz kādiem vērienīgiem projektiem," fonda dibināšanas preses konferencē norādīja Andrejs Žagars, atklājot, ka viņa lielākais sapnis ir izveidot mākslu festivālu.

Biļešu iepriekšpārdošana uz koncertiem sāksies 29.aprīlī “Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.

2015./2016.gada sezonā Kristīne Opolais turpina sadarbību ar Ņujorkas "Metropolitan" operā “Manona Lesko” un “Madama Butterfly”. Šajā sezonā Opolais turpina arī darbu Bavārijas Valsts operā Boito operas “Mefistofelis” iestudējumā. Šogad maijā dziedātāja uzstāsies Amsterdamas "Concertgebouw" kopā ar Karalisko "Concertgebouw" orķestri un diriģentu Semjonu Bičkovu.

2016./2017.gada sezonā Kristīne Opolais atgriezīsies Ņujorkas "Metropolitan" Mimī lomā Pučīni operā “Bohēma”, piedalīsies operas “Nāra” jauniestudējumā, kā arī nākamā gada maijā kopā ar pasaules spožakajām zvaigznēm dziedās galā koncertā, kas veltīts 50 gadiem kopš "Metropolitan" opera sākusi darbu pašreizējā operas namā. Nākamajā sezonā kopā ar orķestri “Berlīnes filharmoniķi” Kristīne Opolais dziedās titullomu Pučīni operas “Toska” koncertiestudējumā ar Saimonu Retlu pie diriģenta pults, kā arī viņa vadībā iestudēs šo lomu Bādenbādenē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti