Kristīne Opolais jauno sezonu sāks Bavārijas Valsts operā un Metropolitēna operā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latviešu soprāns Kristīne Opolais jauno operas sezonu sāks Bavārijas Valsts operā Minhenē un Ņujorkas "Metropolitan" operā.

Kā vēsta operdziedātājas pārstāve Liene Jakovļeva, aizvadītā sezona Kristīnes Opolais skatuves karjerā bijusi īpaši bagāta un intensīva. Aprīlī māksliniece Ņujorkas "Metropolitan" operā dziedāja Čo-Čo-sanas lomu piecās Džakomo Pučīni operas "Madama Butterfly" izrādēs. Bet opernama vēsturē viņas vārds ierakstīts, pateicoties drosmīgajam lēmumam piekrist teātra intendanta Pītera Gelba lūgumam "ielēkt" operas "Bohēma" izrādē, nomainot sasirgušo Anitu Hartigu. Izrāde tika tiešraidīta kinoteātros visā pasaulē, tostarp arī Rīgā. "Divas vadošās lomas un divas nāves 18 stundu laikā", "Latviešu soprāns negaidīti izglābj tiešraidi", Pēdējā brīža Mimī", "Neticama dubultdebija" - tie bija tikai daži virsraksti presē pēc Kristīnes Opolais svarīgā lēmuma un nodziedātajām izrādēm Ņujorkas "Metropolitan" operā.

Jūnijā Kristīne Opolais ar panākumiem dziedāja titullomu Džakomo Pučīni operas "Manona Lesko" jauniestudējuma pirmizrādē Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā, kur viņas partneris bija izcilais vācu tenors Jonass Kaufmanis de Grijē lomā. Kopumā vasarā tika nodziedātas septiņas operas "Manona Lesko" izrādes, bet 24.jūnija izrādi tiešraidē uz kinoekrāniem varēja vērot daudzu pasaules valstu, tostarp Latvijas opermīļi.

Pirms tam februārī operas cienītāji bija liecinieki Volfganga Amadeja Mocarta operas "Tita žēlsirdība" pirmizrādei Bavārijas Valsts operā Minhenē, kurā Kristīne Opolais debitēja Vitēlijas lomā. Šajā lomā Kristīne Opolais uz Bavārijas Valsts operas skatuves atgriezīsies izrādēs 14., 17. un 23.oktobrī, kur viņas skatuves partneri būs Daniels Bēle, Andžela Brouere un citi.

Ar īpašu emocionālo pacēlumu Kristīne Opolais gaida atgriešanos uz Ņujorkas "Metropolitan" operas skatuves Mimī lomā sešās "Bohēmas" izrādēs 14., 20., 24., 28.novembrī, 1. un 5.decembrī, kā arī 15., 19. un 24.janvārī.

Septembrī Kristīne Opolais un Jonass Kaufmanis bija solisti Bostonas simfoniskā orķestra koncertā, kurā diriģents Andris Nelsons šī kolektīva priekšā pirmoreiz stājās kā jaunais mākslinieciskais vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti